Hae
Carita Pesonen

Miten meidän matka meni?

On ihana viettää viikko aurinkoisessa etelän lämmössä, mutta aina on myös yhtä ihana palata kotiin. Loma tuntuu aivan erilaiselta, kun sen viettää oman kodin ulkopuolella. Silloin ei tarvitse huolehtia ruoanvalmistuksesta, pyykin pesemisestä tai kodin siivoamisesta – sitäkin parempi on nauttia valmis aamiainen hotellilla, palata rannalta valmiiksi siivottuun hotellihuoneeseen ja istua päivän päätteeksi ravintolaan syömään illallinen.

Toisaalta tällä kertaa matka oli erilainen kuin aiemmin, sillä päivät vietettiin hyvin pitkälti Kristellan ehdoilla. Jos olisin ollut ilman Kristellaa matkalla, olisin varmasti makoillut rannalla aamusta iltaan – niin kuin aina ennen matkustaessa ulkomailla. Tällä lomalla vietimme aikaa perheen kesken kaupungilla, tutustuen Rodoksen kaupunkiin, ihmettelimme kaloja niin paikallisessa museossa kuin veneretkellä, leikimme hotellihuoneessa ja rannalla sekä valitsimme lapsiystävällisiä ravintoloita ja kahviloita.

Kreikka oli lapsen kanssa matkustaessa loistava valinta. Paikalliset olivat ystävällisiä ja ihanan huomaavaisia pientä lasta kohtaan. Kreikkalainen ruoka oli herkullista ja Rodoksen kaupunki viihtyisä. Kristella viihtyi hotellilla puolet lomasta ja loppu aikana neliöt alkoivat käydä ahtaaksi. Mielenkiinto hotellihuoneessa oleskeluun katosi ja jatkuvasti olisi pitänyt olla kävelemässä sekä tutustumassa uusiin paikkoihin. Rannalla aallot aiheuttivat enemmän pelkoa kuin mielenkiintoa ja vasta viimeisinä päivinä K uskaltautui kahlaamaan rantavedessä. Iltaisin ravintolassa pikku neiti jaksoi innostua viereisten pöytien ruokailijoista ja istui hienosti jopa toista tuntia aloillaan.

Kaikki sujui niin hyvin, että ennen kotiutumista Kreikan matkalta aloimme jo suunnittelemaan seuraavaa ulkomaanmatkaa. Ajatuksena olisi suunnata talven aikana uudelleen etelän lämpöön. Tänään purkasin matkalaukkuja, pesin monta koneellista pyykkiä ja huomenna suuntaan takaisin töiden pariin – rentouttavan viikon jälkeen on helppo hymyillä.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *