Hae
Carita Pesonen

ENSIMMÄINEN RUOKAPÄIVÄKIRJA

Minulta on paljon pyydetty tämän kaltaisia postauksia ja tässä se nyt on, ensimmäinen ruokapäiväkirja. En ole koskaan aiemmin kirjoittanut ylös päivän aikana syömiäni aterioita, mutta olen noudattanut aikoinaan hyvinkin tarkkoja ateriarytmejä ja ruokavaliota. Toisin sanoen tietyt ruoka-aineet, määrät ja rytmit ovat iskostuneet hyvin vahvasti takaraivoon. Jossakin vaiheessa punnitsin kaiken ruoan joka päätyi lautaselleni.

Tällä hetkellä olen unohtanut ruokien punnitsemisen ja syön pääsääntöisesti ihan tavallista terveellistä kotiruokaa. En ole rajoittanut itseltäni mitään ja herkuttelen silloin kun mieli tekee. En noudata gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota tai välttele täysin lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita. Jossakin vaiheessa pidin jopa suurempana pahana välipaloihin ja elintervikkeisiin lisättyjä makeutusaineita kuin sokeria. En oikein osaa päättää kumman puolella olisin, sillä sokerin määrä on kuitenkin niin minimaalista mitä päivän tai jopa viikon aikana käytän.

Ruokapäiväkirja

Aamiainen klo: 9.00

Tomaatti
1/2 avokado
2 kananmunaa

Lounas klo: 12.15

Ravintola Vaustin salaattipöydästä

Rucolaa
Pinaattia
Porkkana raastetta
Juusto kuutioita
Oliiveja
Tomaattia
Kurkkua
Maissia

Wallenbergin pihvi
Paistettu kananmuna
Parsaa
Peruna

Välipala klo:16.30

Protsku cookie
Celsius Cola

Iltapala klo: 22.30

3 x kaura puikula juustolla ja kurkulla
Smoothie

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Olen jo vuosia pitänyt hyvän huolen siitä, että päivän aikana syön tasaisesti 5 ateriaa. Perjantain  ruokapäiväkirjasta tarkkasilmäisimmät voivat huomata minun skipanneen päivän toisen lämpimän ruoan eli päivällisen. Pienen lapsen kanssa päivät eivät mene aina suunnitelmien mukaan ja ensimmäisenä olen tinkimässä kiireen keskellä omista syömisistäni. Jos olisin kirjoittanut ruokapäiväkirjaa Kristellan syntymän jälkeisistä parista kuukaudesta olisin kauhistunut yhtä paljon kuin varmasti tekin. Illalla saatoin havahtua siihen, etten ollut aamiaisen jälkeen laittanut mitään suuhuni – tiedän kuulostaa erittäin typerältä, mutta silloin jokainen minuutti kului totutellen uuteen elämäntilanteeseen pienen lapsen kanssa.

Täytyisi useammin pitää ruokapäiväkirjaa, sillä silloin todellisuudessa tajuaa sen mitä suuhunsa laittaa ja tulee ajateltua tarkemmin millaisia ravintoarvoja annokset pitävät sisällään. Jos olet sitä mieltä, että haluat jatkossa lukea ruokapäiväkirja postauksia paina otsikon alta ♥ ja tykkää tästä postauksesta.

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *