Hae
Carita Pesonen

RASKAUS JA HIUSTENLÄHTÖ, MITÄ VIELÄ?

Raskausaika saa hiuksissa aikaan suuria muutoksia, jotka ovat hyvin yksilöllisiä. Toisilla suorat hiukset saattavat muuttua upeiksi kiharoiksi ja päinvastoin. Tämä johtuu täysin hormoonitasapainon muutoksista ja on aivan normaalia. Olen työni puolesta päässyt näkemään lukuisia erilaisia muutoksia hiuksissa, joihin hormonitasapainon vaihtelut ovat vaikuttaneet erilaisissa elämäntilanteissa olevilla naisilla. Ne ihanat ja samalla kamalat hormonit saavat raskausaikana hiukset tuntumaan usein paksummilta ja terveemmiltä, mutta vaikutus voi olla myös päinvastainen. Osasin osittain varautua tulevaan siitä kuinka hiukset reagoivat tähän mullistavaan elämänmuutokseen – kuitenkin jopa tiedossa oleva hiustenlähtö saa aikaan kylmiä väreitä ja herättää pahimmatkin pelot kaljuuntumisesta.

Monet kokevat raskauden jälkeen hetken jota kukaan ei odota kovin innoissaan. Se hetki kun hiuksia lähtee ja niitä löytyy pitkin vaatteita sekä asuntoa saa usein säikähtämään, mutta ihan turhaan. Tämä on erittäin yleistä ja täysin normaalia – etkä todellakaan ole kaljuuntumassa vaikka siltä saattaa tuntua. Kristellan syntymästä on nyt kulunut 8 kuukautta ja vasta tällä hetkellä koen hiusteni olevan entisellään. Pikku hiljaa hiustenlähtö on tasaantunut ja muuttunut normaaliksi. Omalla kohdallani raskausaika sai hiukset tuntumaan paljon terveemmiltä, mutta myös haastellisimmalta värjätä. Mitkään hiusvärit eivät peittäneet tyveä 100% vaan lopputulos oli aina hieman kuultava – uskomatonta kuinka raskaus voi vaikuttaa värjäyksen lopputulokseen.

Raskauden jälkeinen hiustenlähtö palauttaa usein hiukset siihen pisteeseen, jossa ne olivat ennen raskautta. Toisin sanoen kaikki ne hiukset jotka lapsen syntymän seurauksena lähtevät ovat raskausaikana olleet poikkeuksellisesti niin sanotussa kasvuvaiheessa. Raskauden aiheuttamat hiusten muutokset ovat väistämättömiä ja riippumattomia elämäntavoista. Puolestaan tämän hormoniseikkailun jälkeen terveelliset elämäntavat ja monipuolinen ruokavalio ovat olennainen vaikuttaja hiusten laadussa ja kunnossa.

Kaiken tämän läpi käyneenä olen tyytyväinen siihen kuinka suurin osa hiuksista on vielä tallessa. Pieniä ohimoilla pilkottavia haivenia lukuun ottamatta hiukset ovat loistokunnossa. Taistelen ainoastaan tällä hetkellä sen päätöksen kanssa, että värjäisinkö hiukseni kokonaan tummaksi vai vielä aavistuksen vaaleammaksi?

Mitä olette mieltä kumpi hiusväri olisi parempi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *