Hae
Carita Pesonen

KEVÄTVÄSYMYS?

Päivät pitenevät, joten suurimmalla osalla on varmasti kevättä rinnassa ja mieli korkealla. Tänä keväänä olen huomannut olevani poikkeuksellisen väsynyt. Aamulla tekisi mieli jatkaa unia ja päivät eivät tunnu lähtevän kunnolla käyntiin. Varsinaista kevätväsymystä on helppo torjua huolehtimalla, että päivittäiset ateriat ovat tarpeeeksi monipuolisia, liikkumalla säännöllisesti sekä nukkumalla tarpeeksi pitkät yöunet. Erityisesti lapsiperheessä kaikkien näiden toteuttaminen ei ole niin itsestäänselvyys. Ensin huolehditaan lapsen ruokailuista, sitten syödään itse jos ehditään. Kuntosalilla käydään silloin kun lapsenhoito vuorossa on isä tai isovanhemmat. Pitkät yöunet nukutaan vain, jos Kristella niin päättää. En ole koskaan kärsinyt minkäänlaisesta masennuksesta, mutta tuntuu kuin tänä keväänä tarvitsisin akkujen latausta ja piristystä. Olin melkein unohtanut viime kesänä ystäviltä saamani lahjakortin kauneushoitolaan, joten oli aika varata kaipaamaani hemmottelua ja piristystä.

Hoitolassa tehty kuumakivihieronta ja jalkahoito teki todella hyvää. Tosin juuri ennen varsinaista hemmottelua kävin hoitotuolissa läpi muutaman päivän takaiset lukemattomat sähköpostit, sillä kotona on ollut viimeisten päivien aikana niin kiirettä etten ole ehtinyt Kristellan lisäksi huomioimaan ketään tai mitään muuta.

Meillä on menossa sellainen vaihe, että K olisi valmis heräämään uuteen päivän kukonlaulun aikaan, joka ei todellakaan ole äidin mieleen – mutta lapsen ehdoilla sitä ensisijaisesti eletään. Tietoinen valinta ja nukun sitten viimeistään 20 vuoden päästä ne kunnon pitkät yöunet. Kevään suhteen meillä ei ole muita suunnitelmia kuin nauttia toistemme seurasta ja valmistautua kesän alussa koittavaan muutokseen, joilloin olisi aika palata töiden pariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *