Hae
Carita Pesonen

OLISIKO AIKA PALATA TÖIHIN?

Vihdoin päästään siihen asiaan, jota minulta on kysytty lukemattomia kertoa. Olen kuullut enemmän kuin mitään yhden ja saman kysymyksen, johon ei ole helppoa vastata. Milloin aion palata takaisin työelämään ja milloin Kristella menee päiväkotiin? Yksi elämäni vaikeimpia päätöksiä, mutta silti koen tekeväni juuri oikean valinnan.

Kun jäin äitiyslomalle olin täysin varma, että palaisin töihin hyvin nopeasti. Kristellan kanssa kotona vietetty aika on saanut minut ajattelemaan asioita aivan eri tavalla. Rakastan työtäni, mutta vielä enemmän rakastan tuota pientä tyttöä, joka on minulle tärkeintä koko maailmassa. Olen sitä mieltä, että ehdin tehdä töitä vielä kyllästymiseen asti, mutta oma lapsi on vain kerran pieni ja haluan nauttia tästä hetkestä.

Haluan olla läsnä silloin kun Kristella oppii kävelemään ja sanoo ensimmäisen sanansa. Haluan siis nähdä kun lapseni kasvaa ja oppii uusia asioita – niitä ensimmäisiä kertoja ei unohda koskaan. Kaikesta huolimatta minun on myös ajateltava taloudellista tilannettamme, joten olen suunnitellut palaavani töihin. Tosin sillä ehdoilla, että jään kesällä hoitovapaalle ja teen työpaikallani satunnaisia tunteja viikossa sekä aion tehdä pr-keikkoja silloin kun aikataulut antavat myöten. Tämä päätös on juuri oikea, sillä saan palata tekemään työtä jota rakastan, mutta saan myös viettää suurimman osan ajasta elämäni tärkeimmän ihmisen kanssa. Se kuinka kauan jatkan näin ja milloin laitamme Kristellan päivähoitoon ainakin osa-aikaisesti on vielä täysi arvoitus. Täysipäiväisesti töihin paluuta en ole ajatellut, kyllä sen aika koittaa vielä jonakin päivänä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *