Hae
Carita Pesonen

VAUVATARVIKKEET JOITA ILMAN EI SELVIÄ!

Ensimmäisen lapsen kanssa tulee tehtyä paljon hankintoja, jotka auttavat selviämään arjesta pienokaisen kanssa. Harvat vanhemmat oikeasti tietävät ensimmäistä lasta odottaessa mikä on turhaketta ja mitkä hankinnat lähes välttämättömiä. Jos totta puhutaan niin uskon, että vähälläkin varmasti pärjää – kuitenkin myönnän olevani äiti, joka innoissaan raskausaikana hankki kaikkea mahdollista (osa tavaroista on vielä avaamattomina pakkauksissaan) ja hyvin paljon ylimääräistä tavaraa odottomaan sitä hetkeä kun ne saadaan vauvan kanssa käyttöön.

Tässä muutama tärkeä vauvatarvike, jotka osoittautuivat meille korvaamattomiksi ensimmäisen puolen vuoden aikana:

Nenäfrida. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä hankinnoista. Pieni asia mutta suuri pelastus flunssan iskiessä. Sitä on innoissaan ostamassa kaikenlaisia käyttötavaroita, mutta tämä hankittiin ainakin meille vasta kotiuduttuamme sairaalasta Kristellan syntymän jälkeen. Kiitos nenäfridan ja keittosuola tippojen äiti on saanut nukkua yönsä rauhassa. Koska pieni lapsi hengittää ainoastaan nenän kautta voi flunssa tai ylipäätänsä nenän tukkoisuus saada äidin menettämään yöunensa vahtien pienen unta. Jos hengitys on kuulostanut raskaalta tai vaivalloiselta, on nenä ollut helppo tyhjentää fridan ansiosta. Keittosuola puolestaa tiputetaan nenään jos vauva on oikein tukkoinen ja tarvitsee kosteutusta tukkoisuuden irrottamiseksi.

Sitteri. Tästä jos mistä on ollut paljon apua arjen askareiden parissa. Helppo liikutella paikasta toiseen ja pitää vauva lähellä seuraamassa kotona tapahtuvia askareita. Super iso plussa värinä toiminto ja musiikki, jotka auttavat tarvittaessa lasta rauhoittumaan. Vielä tälläkin hetkelle meillä on sitteri käytössä – tosin siihen tarkoitukseen, että saan edes hetkeksi Kristellan pysymään paikoillaan.

Tuttinauha. Kristella on hetkittäisesti syönyt tuttia ja ilman tuttinauhaa olisi äiti saanut jatkuvasti olla metsästämässä kadonneita tutteja.

Konttauskypärä. Muistan aina kuinka vannoin ettei meillä varmasti käytetä mitään pehmokypärää. Kristellan ollessa 6 kuukauden ikäinen totesin menon olevan niin holtitonta, että päätin säästää itseni turhalta huolehtimiselta. Kaikista hauskinta on tällä hetkellä nousta seisomaan tukea vasten ja hauskuus loppuu hyvin nopeasti, jos tyttö kaatuu vauhdilla maahan ja lyö päänsä lattiaan. Kiitos konttauskypärän kaatuminen on pehmeämpää.

Hoitolaukku. Lähdin mihin tahansa on Kristella lähes poikkeuksetta mukana ja kaikki hänen hoitoon tarvitsemat tavarat ovat kulkeneet kätevästi aina valmiiksi pakatussa hoitolaukussa. Lisäksi hoitolaukku on helppo kiinnittää vaunuihin niin, että se kulkee sujuvasti mukana matkassa.

Vauvanpesä. Paras nukkumapaikka ensimmäisinä kuukausina. Turvallinen ja ennen kaikkea yksi tärkeimmistä hankinnoista.

Puuhamatto ja lelut. Kristellan motoriset taidot ovat kehittyneet huimasti. Suurimmaksi osaksi lapsi on viihtynyt koko pienen ikänsä leikkien ensin muutaman kuukauden ikäiseksi puuhamatolla ja nyt kontaten ympäri asuntoa lelujen perässä. Kaikista parhaimpia ovat ne lelut, jotka laulavat lastenlauluja tai soittavat musiikkia.

Lämpöpussi. Yksinkertaisesti asia, joka pelasti meidän perheen vauva-arjen ja takasi hyvät oltavat sekä pitkät päiväunet ulkona vaunuissa.

Näiden kaikkien lisäksi tärkeitä on ollut vetoketjulliset yöpuvut (ne joissa on kaksisuuntainen vetoketju), kietausubodyt (paljon helpompi pukea, erityisesti vastasyntyneen pienen vauvan päälle), turvakaukalo (jonka saa kiinnitettyä rattaisiin), kylpytuki (tekee kylpemisestä huomattavasti helpompaa) Emmaljunga Super viking vaunut/ratasistuin (ketterät, tukevat ja kestävät) sekä ruokalaput (hihalliset ja taskulliset).

Käy lukemassa mitä kaikkea sitä tuli hankittua raskausaikana ja mitkä eivät ehkä sittenkään olleet tärkeimpiä ostoksia..

Vauvahankinnat (osa 1) vauvantarvike viidakossa

Vauvahankinnat (osa 2) tärkeimmät hankinnat

Vauvahankinnat (osa 3) tarpeelliset vai tarpeettomat?

Olisiko jotakin pitänyt jättää hankkimatta? Ensimmäisen lapsen kanssa sitä on liian innoissaan. Toisen kanssa viisaampi ja kolmannen kanssa jo varmasti ammattilainen näissä asioissa. Tietyt asiat muuttuvat – tosin vauvat eivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *