Hae
Carita Pesonen

TONNIKALAPIIRAKKA

Laiskan päivän kruunaa helppo suolainen piirakka, joka valmistuu lähes vaivattomasti ja nopeasti uunissa. Entistä helpommaksi kaiken saa käyttämällä valmista piirakkapohjaa, joka maistuu lähes yhtä hyvältä kuin itse tehty – tai ehkä jopa paremmalta. Suolainen piirakka valmistuu niin juhliin tarjolle kuin perheen kesken nautittavaksi ihan vaan arki-iltana. Ohjetta voi muuttaa helposti sen mukaan mitä jääkaapista sattuu milloinkin löytymään. Itseasiassa kokeilin ensimmäistä kertaa tonnikalasta valmistettua piirakkaa, koska tarpeet löytyivät sopivasti kaapista eikä tarvinnut lähteä edes lähikauppaan.

Meillä löytyy lähes poikkeuksetta niin makean kuin suolaisen piirakan leivontaan tarkoitettuja piirakkapohjia pakkasesta, siltä varalta jos vieraita on tulossa ja tarjottavaa kaivataan kahvipöytään. Tonnikalapiirakka osoittautui erittäin loistavaksi kokeiluksi. Lopputulos oli sopivan ruokainen ja niin maistuva etten ehtinyt edes kuvata valmista piirakkaa ennen kuin se oli jo syöty.

Tonnikalapiirakka

Pohja

1 pkt Myllyn paras suolainen piirakkataikina

Täyte

2 prk tonnikalaa
punainen paprika
sipuli
2 dl kevyt kermaa
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g hienonnettua pinaattia

Painele sulanut piirakkataikina pyöreään vuokaan pohjalle sekä reunoille. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto sekä kerma. Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää tonnikala, paprika ja sipuli täytteeseen. Sulata hienonnettu pinaatti mikrossa ja valuta pois ylimääräinen neste. Lisää pinaatti täytteeseen. Kaada valmis täyte vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 35 minuuttia. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

Suolainen piirakka

Suolainen piirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *