Hae
Carita Pesonen

PINAATTISIPSIT

Olette varmasti törmänneet aiemmin lehtikaalisipseihin, jotka toimivat loistavasti terveellisempänä valintana korvaamaan perinteiset perunalastut. Käsi ylös jokainen jolla on tapana napostella leffaa katsellessa tai ihan muuten vain viikonloppun tullessa tekee mieli herkutella. Ajatuksena oli viettää perjantai iltaa kotona sohvalle käpertyneenä, mutta mikä leffailta se sellainen on missä ei rouskutella suolaisia naposteltavia – tällä kertaa päätin antaa itselleni luvan syödä sipsejä ilman huonoa omaa tuntoa, joten valmistin illan naposteltavat ravinteikkaasta pinaatista.

Pinaatti on oikeaa superruokaa. Sillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia ja se sisältää mm. paljon k-vitamiinia ja rautaa. Olen usein joutunut käyttämään alhaisen hemoglobiinin vuoksi rautalisää, joten pinaatin lisääminen ruokavalioon useammin ei olisi yhtään huonompi ajatus. On ainakin yksi hyvä syy herkutella näillä sipseille toistekin. Kaiken terveellisyyden lisäksi pinaattisipsit ovat niin hyviä, että ne ovat hetkessä syöty. Päivällä valmistamani annos oli jo iltaan mennessä naposteltu, joten ei auttanut muu kuin tehdä samanlainen annos uudelleen.

Pinaattisipsit

100 g pinaattia
4 rkl kookosöljyä
merisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatit huolellisesti. Lisää sulatettu kookosöljy sekä sopiva määrä suolaa pinaattien joukkoon ja sekoita kaikki sekaisin kulhossa. Paista kahdessa erässä ja asettele pinaatit leivinpaperin päälle uunipellille niin etteivät ne ole päällekkäin. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15-18 minuuttia, kunnes pinaatit ovat rapeita. Anna hetki jäähtyä ennen herkuttelua.

Olettteko aiemmin kokeilleet valmistaa sipsejä lehtivihanneksista?

Käy lukemassa myös edellinen postaus → KUN ON AIKA PITÄÄ TAUKOA..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *