Hae
Carita Pesonen

RUNEBERGIN TORTTU KERMAVIILISTÄ JA RAHKASTA

Koska tänään oli sellainen päivä että oli pakko saada jotakin hyvää ja ainoa oikea vaihtoehto oli runebergin tortut – tietysti itse leivottuna. Päätin kokeilla lisätä taikinaan Valion uutta kermaviili & rahkaa. Lopputulos oli ihanan kuohkea ja todella maukas. Rakastan runebergin torttuja mutta tällä reseptillä rakastan niitä vielä entistä enemmän.

Runebergin tortut 12kpl:

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
0,5 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
200 g Valio kermaviili & rahkaa

Kostutukseen:

8 rkl vettä
3 rkl sokeria

Kuorrutukseen:

2 dl tomusokeria
2-3 rkl kylmää vettä
Vadelmahilloa

Vatkaa sokerit ja margariini vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon kermaviilin kanssa vuorotellen. Annostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kostutusta ja kuorrutusta. Valmista kostutus lisäämällä sokeri kiehuvaan veteen. Kostuta jäähtyneet tortut. Valmista kuorrutus sekoittamalla vesi ja tomusokeri keskenään. Lisää vadelmahilloa keskelle torttua ja pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *