Hae
Carita Pesonen

LUE TÄMÄ JA LIIKUT ENEMMÄN

Ulkona liikkumisella on paljon positiivisia vaikutuksia, jotka helposti unohtuvat. Viikonlopun alkaessa pakkaslukemat nousivat niin korkealle, että me päätettiin suosiolla viihtyä sisätiloissa. Lapsen kanssa ulkoillessa tulee päivittäin mietittyä oikeanlaista pukeutumista, mutta mittarin näyttäessä -24 astetta ei tarvitse miettiä kuin päiväuniaikaa kevyemmissä vaatteissa sisällä lämpimässä.

Processed with VSCO with f2 preset

♥ Unen laatu paranee. Säännöllinen liikunta ja ulkoileminen auttaa nukahtamaan helpommin sekä parantaa unen laatua. Uni on yhtäjaksoisempaa sekä tasaisempaa. Kannattaa kuitenkin ajoittaa liikunta pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, jotta kroppa ei käy ylikierroksilla iltamyöhään.

♥ Piristää mieltä. Liikunta lisää hyvänolontunnetta, sillä endorfiinitasot kohoavat liikunnan yhteydessä. Ajatukset keskittyvät tekemiseen, joten unohdat helposti mieltä painavat asiat. Liikuntasuorituksen jälkeinen fiilis on aina yhtä uskomattoman hyvä.

♥ Yleiskunto kohenee. Liikunta pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Energiankulutuksen lisääntyessä myös mahdollinen sisäelinrasva vähenee.

♥ Kestävyys paranee. Lihakset jaksavat tehdä entistä enemmän töitä liikunnan lisääntyessä ja kropan tottuessa suoritettuihin treeneihin.

♥ Olo on virkeämpi. Mikäli tunnet itsesi väsyneeksi ulkoilu auttaa mainiosti piristymään. Toimii sata kertaa paremmin kuin päiväunet, jotka helposti venähtävät liian pitkiksi ja tämän vuoksi olo on entistä väsyneempi.

♥ Toimii lääkkeenä masennukseen ja stressiin. Jo tunnin mittainen liikkuminen muutaman kerran viikossa riittää.

♥ Painonhallinta on helpompaa. Terveellinen ruokavalio ja liikunta yhdessä saavat suuria muutoksia aikaan kehonkoostumuksessa.

Haastan jokaisen liikkumaan enemmän ja kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiin.

Eilen pakkanen oli onneksi laskenut ja lähdettiin ulkoilemaan koko perhe ihan ajan kanssa. Lähes toista tuntia myöhemmin uskomaton fiilis ja yllätyin itsekin kuinka rankan treenin vaunujen kanssa pystyy tekemään – lumiset metsäpolut ja auraamattomat kävelytiet pitivät huolta siitä, että kotimatka meni astetta rankemmasta treenistä. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *