Hae
Carita Pesonen

PALUU ARKEEN

Vaikka rakastan joulua ja olen odottanut viime kuukaudet kuumeisesti joulun saapumista voin silti tällä hetkellä huokaista, että onneksi joulu on vain kerran vuodessa. On ihanaa rauhoittua perheen pariin ja nauttia mitä parhaimmasta ajasta yhdessä, kaiken sen hössötyksen ja tohinan päätyttyä. Tänä vuonna meidän perheen joulu oli erilainen kuin aikaisemmin. Se saapui yllättäen ja monien asioiden hoitaminen jäi viime tippaan. Kaikesta huolimatta tänä vuonna joulu oli mitä parhain ja sai täysin uuden merkityksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme perinteisesti jouluaattoa vanhempieni luona. Joulupöytä notkui erilaisia herkkuja ja kuusen alle oli kertynyt oikea lahjavuori. Ei sillä, etteikö meille olisi viime vuosina ollut paljon lahjoja, mutta tänä vuonna mieleen tulivat aivan omat lapsuuteni joulut. Suurin osa paketeista oli osoitettu tietysti Kristellalle, joka vietti elämänsä ensimmäistä joulua. En edes viitsinyt laskea pakettien määrää mutta taidetaan puhua useammasta kymmenestä ja vaikka määrä tuntui hurjalta, jokaisen paketin sisältö oli enemmän kuin tarpeellinen – vaatetta, leluja ja hoitotarvikkeita. Kiitos näistä äidilleni ja mummolleni, jotka ovat enemmän kuin tarpeeksi auttaneet kaikissa tarvittavissa hankinnoissa.

Jokainen paikalle oleva tuntui olevan yhtä innoissaan siitä, että sukuun ollaan saatu pieni ihminen jonka myötä myös tulevaisuudessa joulut saavat aivan uuden merkityksen – samanlaisen kuin silloin kun minä ja siskoni olimme lapsia. Mikä parasta saatiin myös tänä vuonna joulupukki vierailemaan luonamme, jakamaan lahjoja, viihdyttämään ja lisäämään taianomaista joulufiilistä. Teimme kaikki yhdessä tästä joulusta ikimuistoisen. <3

Eilen palattiin pikku hiljaa pyhien jälkeen tavallisen arjen pariin. Tuntuu niin ihanalta kun joulu on takana ja voi keskittyä taas kaikkeen muuhun turhan hössöttämisen sijasta. Toivottavasti ensi joulu on vähintään yhtä onnellinen ja hyvä kuin tänä vuonna.

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *