Hae
Carita Pesonen

Jouluinen bataatti- ja punajuurilaatikko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaihtelua perinteiseen joulupöytään tuo itse tehty bataattilaatikko ja punajuurilaatikko. Viime vuosina perinteiset laatikot ovat saaneet seuraksi uudet tuttavuudet, jotka ovat löytäneet pysyvästi paikkansa meidän perheen joulupöydässä. Rakastan kaikkea kotitekoista ja tänä vuonna valmistin myös nämä trendikkäät uudet jouluherkut, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä piristämään perinteinen joulumenu.

Jouluinen bataattilaatikko

2 kg bataatteja
suolaa
350 g smetana
3 kananmunaa
3 rkl korppujauhoja
3 rkl tummaa siirappia
1,5 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää

Kuori ja pilko bataatit pieniksi kuutioiksi. Keitä bataatit pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinliemi talteen. Soseuta bataatit ja lisää haluamasi määrä keitinlientä, jotta koostumus on sopiva. Sekoita joukkoon huolellisesti smetana, munat, korppujauho, siirappi sekä mausteet. Annostele sopivan kokoisiin uunivuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti.

Jouluinen punajuurilaatikko

2 kg punajuuria
400 g creme fraiche
3 kananmunaa
3 rkl korppujauhoja
300 g aurajuustoa
suolaa

Kuori ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi. Keitä punajuuret pehmeiksi. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja soseuta tai survo punajuuret. Murusta aurajuusto Lisää joukkoon creme fraiche, munat, korppujauho, aurajuusto sekä suola. Annostele uunivuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 45 minuuttia.

Processed with VSCO with f2 presetimage

2 kommenttia

 1. Jemina kirjoitti:

  Naaam ! nää joulureseptit kuulostaa niiin hyviltä<3 täytyy testailla näitä 🙂

  Mun blogissa kanssa uutta tekstiä 🙂

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2016/12/ma-en-riita-itselleni.html

  • carita kirjoitti:

   Maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin kuulostaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *