Hae
Carita Pesonen

Jos en olisi äiti..

Pystyisin tehdä paljon sellaisia asioita, joista voin vain tällä hetkellä kaukaisesti haaveilla. On myös paljon, mitä en koskaan osannut käsittää ennen Kristellan syntymää.

Jos en olisi äiti…

Pystyisin nukkumaan yöni rauhassa illasta aamuun heräämättä kertaakaan huolehtimaan toisen riittävästä ravinnon saannista (olisi aiemmin pitänyt osata nauttia niistä öistä kun sain nukkua heräämättä kertaakaan) ja havahtumatta pienimpäänkin inahdukseen tarkistaen että lapsella on kaikki hyvin.

Nauttisin joka aamu puuron ja kahvin rauhassa, ennen kaikkea lämpimänä.

Minulla olisi aikaa lukea aikakausilehdet. Kaikki elokuun jälkeen ilmestyneet lehdet löytyvät lähes koskemattomina odottomassa sitä hetkeä, että minulla on aikaa istua alas ja keskittyä lukemaan.

Voisin lähteä kuntosalille juuri sillä sekunnilla kuin haluan, miettimättä onko Kalle kotona hoitamassa Kristellaa.

Minulla ei olisi aavistustakaan, mitä oikea rakkaus on. Se kuinka paljon omaa lasta voi rakastaa on niin käsittämätöntä. Mitä kaikkea tuon pienen ihmisen eteen oikein on valmis tekemään…

Minun ei tarvitsisi pelätä toisen ihmisen puolesta ettei vaan sattuisi mitään ja epätoivoisesti yrittää pitää hänet turvassa kaikelta pahalta.

Riittäisi että huolehdin vain itsestäni, mutta tällä hetkellä minulla on tuo pieni ihminen vastuullani.

Voisin suunnitella päivän ohjelman täysin itse.

Huolehtisin päivän aikana tasaisista ateriarytmeistä, enkä unohtaisi syödä kaiken kiireen keskellä. Muutamana iltana olen tajunnut, että päivän ainoa ateria on ollut aamiainen..

En olisi jokaisesta sopimastani tapaamisesta niin pahasti myöhässä. (Ennen olin aina myöhässä mutta nykyään en meinaa enää ennättää paikalle ollenkaan.)

Mutta koska olen äiti (erittäin onnellinen sellainen) voin rehellisesti sanoa nauttivani kaikista näistä vauva-arjen yllätyksistä, muutoksista ja odottamattomista hetkistä. Tämä on ehdottomasti elämäni parasta aikaa, enkä voisi kuvitella viettäväni sitä missään muualla tai kenenkään muun kuin oman perheeni parissa. Äitiys on jo tähän mennessä opettavaisin matka, jonka olen elämässäni kokenut ja se matka on vasta alussa. Olen enemmän kuin kiitollinen siitä että saan olla äiti Kristellalle.

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *