Hae
Carita Pesonen

Paahdettu kurpitsa-kookoskeitto

Mikä olisi parempaa näihin kylmiin jo lähes talvisiin päiviin kuin lämmin keitto. Tämän syksyn ja alku talven suosikki keittoni valmistuu myskikurpitsasta, johon lisätään kookoksen ja chilin makua – bon appetit ja täydellinen combo on valmis. Parasta on, että ruoka valmistuu lähes itsestään ja se sopii erittäin hyvin valmistettavaksi kiireisen vauva-arjen keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oikeastaan vasta tänä syksynä tutustuin ensimmäisen kerran myskikurpitsaan ja huomasin kuinka monipuolisesti sitä on mahdollista käyttää. Pelkästään uunissa paahdetut kurpitsa lohkot ovat jo super herkkua sellaisenaan. Lisäksi kurpitsa on terveellinen hiilihydraatin lähde ja hyvä valinta korvaamaan aterialla vaihtelun vuoksi perinteinen riisi, pasta tai bataatti.

Paahdettu kurpitsa-kookoskeitto

1 (1-1,5kg) myskikurpitsa
1 rkl öljyä
suolaa
5 dl vettä
1 kasvisfondi
1 prk kevyt kookosmaitoa
2 tl tulista chilijauhetta

Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta uunipellille. Poista siemenet lusikalla ja ota ne talteen paahtamista varten. Levitä öljy myskikurpitsan pinnalle ja ripottele päälle suolaa. Paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1 tunti. Koverra kypsennetyn kurpitsan sisusta kattilaan sekä lisää joukkoon vesi, kasvisfondi ja chili. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta keitto blenderissä tai kattilassa sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon kookosmaito. Kiehauta ja keitto on valmis nautittavaksi.

Huuhtele siemenet kylmällä vedellä siivilän läpi. Aseta hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle. Paista tämän jälkeen siemenet pannulla tilkassa öljyä. Ripottele kauniin värin saaneet siemenet keittoon tai napostele sellaisenaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *