Hae
Carita Pesonen

Kun pitää olla tuoksut(on)

Myönnän että omalla kohdallani rakastan hukuttaa itseni ihanien hajuvesien tuoksuun, pestä pyykkiä kukkaiselta tuoksuvilla pesuaineilla ja valitsen usein suihkusaippuan, shampoon ja hoitoaineen pelkästään niiden tuoksun perusteella. Oma suhtautumiseni tuoksuihin ja erilaisiin kemikaaleihin on muuttunut raskauden ja erityisesti vauvan syntymän myötä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän kotoa löytyy nykyään lukuisia tuotteita joiden kyljessä komeilee allergia- ja astmaliiton tunnus. Pyykit pestään tuoksuttomalla pesuaineella, jota suositellaan vauvan herkän ihon kannalta käytettäväksi. Koska imetän ja olen päivän aikana paljon vauvan kanssa ihokontaktissa, käytän todella miedon tuoksuisia vartalosuihkeita, hajusteettomia vartalovoiteita, tuoksutonta hiuskiinnettä ja miedon tuoksuista deodoranttia. Tuntuu turhalta altistaa lapsen pientä nenää jatkuvasti erilaisille tuoksuille, pikkuisen vuoksi on ollut yllättävän helppo luopua hetkeksi erilaisista tuoksuista – Itseasiassa olen jo lapsesta asti kärsinyt herkästä ihosta, joten kasvo- ja vartalovoiteet sekä jopa suihkusaippuan joudun välillä vaihtamaan tuoksuttomaan ja mahdollisimman hellävaraisiin tuotteisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokainen meistä altistuu päivittäin erilaisille hajusteille ja tuoksuille. Yllättävän moni kärsii tuoksuyliherkkyydestä ja koska nyt vietetään tuoksutonta viikkoa (joka todellisuudessa on tänä vuonna kahden viikon mittainen kamppanja 31.10-13.11.2016) päätin miettiä omaa suhtautumistani tuoksuihin. Kampanjan tarkoituksena on huomioida tuoksuyliherkät pienillä teoilla. Vähentämällä ylimääräisten tuoksujen käyttöä, saattaa säästää jonkun toisen pahoinvoinnilta, päänsäryltä ja muilta tuoksujen aiheuttamilta oireilta. Kuka tahansa meistä voi milloin vain altistua ja allergisoitua niin tuoksuille kuin mille tahansa muillekin kemikaaleille. Mielestäni tulisikin miettiä onko oikeasti tarvetta sekoittaa niin monia tuoksuja päivän aikana keskenään vai voisiko mahdollisesti luopua joistakin.

Ajatellaan edes tämän kampanjan aikana niitä jotka kärsivät tuoksuyliherkkyydestä ja jätetään jokainen edes yksi tuoksullinen tuote pois päivittäisestä käytöstä. 😉

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *