Hae
Carita Pesonen

Minäkö omistushaluinen lapsestani?

En koskaan osannut kuvitella, että minusta tulee vielä esille uusia puolia joiden olemassaolosta edes minulla itselläni ei ollut aavistustakaan. Kävin viikonlopun aikana erilaisia tunteita läpi ja huomasin kuinka omistushaluinen äiti minusta on tullut. Kuinka vaikeaa voi olla jättää Kristella hoitoon ja vielä omille vanhemmille, jotka taatusti hoitavat pientä paremmin kuin hyvin – kaiken lisäksi kyse oli ainoastaan reilu tunnin mittaisesta erosta, mutta ajatuskin tuntui sydäntä raastavalta.

Processed with VSCO with b1 preset

Kalle ehdotti sunnuntai illalle kahdenkeskistä ravintola illallista ja ajatus oli mitä loistavin – kunnes aloin pohtia mielessäni tarkemmin mitä sana kahdenkeskinen tarkoitti. Se tarkoitti sitä, että äidin olisi hetkeksi osattava päästää irti pienokaisestaan. Olen viettänyt niin tiiviisti aikaa Kristellan kanssa (mikä tietenkin kuuluu asiaan, sillä sen takia sitä kotona ollaan tällä hetkellä) että pienikin ero tuntuu pelottavalta. Meidän yhteinen aika on vielä niin huippua kun höpötellään, naureskellaan ja leikitään yhdessä päivät pitkät. Olen myös tottunut siihen ajatukseen, että kotona kaiken ei tarvitse olla niin tip top vaan tärkeämpää on viettää mahdollisimman paljon yhteistä aikaa lapsen kanssa hänen ollessaan hereillä.

Kaikesta huolimatta pääsimme ensimmäistä kertaa Kristellan syntymän jälkeen viettämään laatuaikaa kahdestaan. Kun menimme hakemaan pienokaista kotiin oli ihana nähdä kuinka hyvin hän viihtyi – siellä se pieni iloitsi puuhamatolla ja höpötteli leluille, joita mummolasta onneksi löytyy. Pakko myöntää tämän pienen hetken tehneen erittäin hyvää. Kotona tuntuu olevan niin kiirettä, että sitä unohtaa kokonaan vaihtaa kuulumiset toisen saavuttua illalla kotiin töistä tai harrastuksista. Nyt meillä oli kunnolla aikaa keskittyä ja antaa huomiota myös toisillemme.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että Kristella menee hoitoon vain jos meillä tulee jotakin pakollista menoa ja kyse on vain lyhyistä hoito pätkistä. Yökyläilyt saavat vielä odottaa, kyllä niidenkin aika vielä koittaa kun tyttö on vanhempi.

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *