Hae
Carita Pesonen

Parisuhteen hyvinvointi vauvaperheessä

Lapsen saavuttua perheeseen on tärkeää olla unohtamatta parisuhteen hyvinvointia. Kaikki se millaisena perheenä elämme vaikuttaa myöhemmin monellakin tapaa lapseen ja hänen näkemykseensä hyvästä perheestä. Ensimmäinen vuosi vauvan kanssa tulee varmasti olemaan rankka omalla tavallaan ja hyvinvoiva parisuhde tekee arjen selviytymisestä huomattavasti mutkattomampaa. Omasta lapsuudenkodistani en olisi voinut parempaa toivoa – perhe on tärkeimpiä asioita elämässäni nyt ja aina.

Jokaisen isän tulisi ymmärtää ja arvostaa äitiä joka viettää päivät lapsen tai mahdollisesti useamman lapsen kanssa kotona. Se ei todellakaan ole mitään lomailua vaikka ”äitiyslomalla” sitä niin sanotusti ollaan. Yhden lapsen kanssa on jo omat haasteensa niin voin vain kuvitella mitä se on mahdollisesti kahden pienen lapsen kanssa. Päivät menevät täydestä työstä ja voin sanoa käsi sydämellä, että vaikka meillä tuntuu olevan hyvin tyytyväinen ja helppo vauva niin pääsisin töissä silti helpommalla – toisaalta olen sitä mieltä etten kyllä vaihtaisi päivääkään kotona vietetystä ajasta työelämään ainakaan tällä hetkellä. Lapsen kehitys on ollut jo ensimmäisen kuukauden aikana päätä huimaavaa ja kuinka ihana on ollut todistaa niitä ikimuistoisia ensimmäisiä kehityksen askelia.

Vietimme tässä hetki sitten Kallen kanssa meidän parisuhteen vuosipäivää, oikeastaan viidettä sellaista. Tällä kertaa päivän ohjelma oli erilainen. Emme käyneet elokuvissa, ulkona syömässä tai lähteneet viettämään iltaa ulos kahdestaan. Olimme perheen kanssa kotona, nautimme rakkaudella valmistettua kotiruokaa ja mikä parasta katselimme ja pidimme koko illan sylissä pienintä ja uusinta perheenjäsentämme. Pientä prinsessaa joka on meidän parisuhteen tärkein ja rakkain saavutus.

Tästä eteenpäin perhe-elämä tulee olemaan erilaista kuin ennen. Olisimme hyvin voineet viedä beiben hoitoon mummolaan ja lähteä kahdestaan ulos, mutta se ei tuntunut mitenkään hyvältä ajatukselta. Sen verran olemme saaneet viimeisen viiden vuoden aikana viettää laatuaikaa kahdestaan, että tällä hetkellä valitsen enemmän kuin mielelläni perheen yhteiset illat kotisohvalla.

Mitä parisuhteen hyvinvointiin tulee tämä pieni ihminen vain vahvistaa sitä mitä meillä oli ennestään. En kaipaa elämääni tällä hetkellä muuta kuin rakkaudella vietettyä aikaa koko perheen kesken. Pienokainen kainalossa ja Mila mukana siinä missä toinenkin. Meillä löytyy kotoa siis kaksi meille maailman rakkainta pientä perheenjäsentä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *