Hae
Carita Pesonen

Imetyksen haasteet

Sitä tuskin osasi kuvitella kuinka haastavaa imettäminen todella voi olla. Tiesin kyllä sen olevan alkuun kipeää, koska minua oli siitä varoiteltu. Olen edelleen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että synnytys oli huomattavasti helpompi ja kivuttomampi kokemus kuin imettäminen ensimmäisinä viikkoina. Kipu tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Nyt reilu 3 viikkoa synnytyksestä ja voin sanoa että tällä hetkellä kipu on ensimmäistä kertaa poissa – kiitos rintakumien ja nännivoiteen, joita ilman en olisi mitenkään jaksanut yrittää näin pitkään imettämisen onnistumista.

Mulla on myös vihdoin antibioottikuuri loppu, joten rintatulehdus on enää kauhea muisto takaraivossa. En halua koskaan enää kokea mitään vastaavaa enkä todellakaan toivo kenenkään joutuvan samanlaiseen tilanteeseen. Ensimmäisinä päivinä kipeiden rintojen kanssa suoraan sanottuna jopa pelkäsin aina sitä hetkeä kun beibe heräsi unilta, koska tiesin hänen ensimmäisenä vaativan rinnalle ja olevan nälkäinen. Minua suositeltiin jatkavan imetystä sekä vauvan että oman rintatulehduksen kannalta – kiitos kaikille saamastani tuesta ja neuvoista.

Imettäminen sujuu tällä hetkellä oikein hyvin ja vauva kasvaa hurjaa vauhtia alun hankaluuksista huolimatta. Eilen käytiin neuvolassa ja viikon aikana beibe on kerännyt painoa reilut 400g ja pituuttakin oli tullut 1,5cm. Tätä vauhtia mahdollisesti saadaan hankittuja vaatteitakin tuota pikaa käyttöön. Meillä oli hyvin paljon etukäteen ostettuja pieniä 50-56cm vaatteita, joista kuitenkin suurin osa jopa 50cm vaatteista oli todella reilun kokoisia.

Kotiutumisen jälkeen jouduin käymään ostoksilla etsimässä lisää pieniä ja kapeita vaatteita beibelle. Meillä on siis tällä hetkellä käytössä ainostaan koon 50 vaatteita ja kaikki 56 kokoiset vaatteet ovat aivan liian isoja. H&M vauvanvaatteet sekä Kappahl newbie bodyt ja pöksyt on kuin suunniteltu juuri meidän kokoiselle ja malliselle vauvalle, en osannut ajatella vauvanvaatteissa olevan niin paljon eroavaisuuksia kokojen suhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *