Hae
Carita Pesonen

Miten meidän arki on lähtenyt sujumaan?

Täällä kotiuduttiin lauantaina sairaalasta ja täytyy myöntää, että tässä uuden arjen aloittamisessa on ollut omat haasteensa vähän jokaisella. Omat tunteet ovat olleet oikeaa vuoristorataa, välillä itkettää ja seuraavalla sekunnilla naurattaa – olisko tää sitä niin kutsuttua synnytyksen jälkeistä baby blues aikaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistan jo raskausaikana saaneeni sähköpostiin muiden raskaus ja vauva aiheisten viestien joukossa baby blues otsikolla komeilevan sähköpostin. Fiksuna tyttönä poistin viestin edes avaamatta sitä sillä ajatuksella, että ei meidän vauvalle mitään rauhoittavaa blues musiikkia tarvitse soittaa. Jälkeenpäin naurattaa kuinka tietämätön sitä voi joistakin asioista olla. En siis ollut kuullut koskaan aiemmin tällaisesta ”sivuvaikutuksesta”, kunnes Kalle sanoi ensimmäisen itkeskelyni jälkeen sairaalassa ”Tää on nyt sitä baby bluesia.”

Baby bluesilla tarkoitetaan normaalia synnytyksen jälkeistä tunteiden herkistymistä, jota esiintyy suurimmalla osalla juuri synnyttäneistä äideistä. Oireet ovat voimakkaimmillaan muutaman päivän synnytyksen jälkeen ja häviävät tavallisesti parin viikon sisällä. Tosin pahimmillaan tämä voi johtaa myös pidempi aikaiseen masennukseen, joka voi kestää jopa kuukausia.

Meillä ei ole oikeastaan lähipiirissä pieniä vauvoja ollut, joten jopa vauvan käsittely ja vaipan vaihto on ollut täysin uutta. Onneksi vauvan hoitaminen itsessään ei ole mitään rakettitiedettä ja tarpeet ovat toistaiseksi helppo täyttää. Unta, ruokaa, läheisyyttä, hellyyttä, puhdas vaippa… Siitä on meidän arki tällä hetkellä tehty.

image

Ps. Meidän pikku beibe on tänään jo tasan viikon vanha! <3

IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *