Hae
Carita Pesonen

Terveellinen herkkujäätelö!

Kesä alkaa olla pikku hiljaa takana, vaikka sunnuntaina saatiin nauttia hyvinkin aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Niin kuin yleensä jäätelö kuuluu kesään, mutta erityisesti viime kuukausina yksi suurimpia mielitekojani on ollut erilaiset jäätelöt. Olisin hyvin voinut käydä vaikka joka päivä jäätelökioskilla tai syödä purkillisen taivaallista Fazerin pätkis jäätelöä, joten oli pakko alkaa keksiä erilaisia kevyempiä versioita perinteiselle kermajäätelölle, jotka ovat oikeita kaloripommeja. Kuka ei siis haluaisi syödä jäätelö, joka maistuu taivaalliselta, mutta on silti terveellistä?

Kotitekoisissa jäätelöissä banaani toimii loistavasti pohjana reseptille, antaen juuri sopivasti makeutta, joten lisättyä sokeri ei tarvita. Tämän kesän yksi ehdoton suosikki maku yhdistelmä on ollut banaani-avokado-lime jäätelö. Se on juuri sopivan makeaa, mutta silti ihanan raikas ja terveellinen. Jäätelö valmistuu parhaimmillaan ainoastaan kolmesta ainesosasta, mutta siihen voi halutessaan lisätä valitsemaansa proteiinijauhetta, välillä lisään itse joukkoon hieman banaanin makuista protskujauhetta.

image

Terveellinen herkkujäätelö

2 banaania
1 avokado
2 limen mehu
(proteiinijauhetta)

Pilko banaanit kulhoon ja anna jäätyä pakkasessa vähintään 4 tuntia. Kannattaa ehdottomasti käyttää ruskea pilkullisia banaaneja, saadakseen jäätelöön sopivasti makeutta. Lisää jäiset banaani viipaleet blenderiin yhdessä avokadon ja puristetun lime mehun kanssa. Lisää myös tässä välissä mahdollinen proteiinijauhe. Hurauta sekaisin! Nauti sellaisenaan pehmiksenä tai anna jäätyä vielä parin tunnin ajan pakastimessa, 30 minuutin välein sekoitellen. Kauho palloja ja nauti terveellisestä jäätelöhetkestä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *