Hae
Carita Pesonen

Tämän hetken suosikki – valkuaispuuro

En olisi uskonut sanovani tätä, mutta tähän asti olen viihtynyt hyvin kotona – paljon paremmin kuin osasin kuvitella. On niin täydellistä herätä kaikessa rauhassa ilman kiirettä mihinkään, sillä harvoin olen sopinut mitään menoa varsinkaan ennen puolta päivää – korkeintaan neuvola käyntejä on merkittynä kalenteriin aamuisin. Kotonakin on saatu kaikki kaapit järjesteltyä ja siivoukset tehtyä.

Vihdoin mulla on ollut myös aikaa panostaa aamiaiseen kotona ollessa. Tämän hetken suosikkini on ehdottomasti valkuaispuuro, jonka valmistaminen on kyllä hyvin helppoa ja nopeaa. Arki aamuina töihin lähtiessä en voinut edes kuvitella syöväni muuta kuin mikropuuron, joka valmistui parissa minuutissa. Aamut nyt olivat ainaisen torkuttamisen takia lievästi sanottuna kiireisiä ja tällaiset vähän vaativammat aamiaiset oli sitten viikonlopun juttu. Nyt osaan nauttia siitä hetkestä, että saan keittää puuron rauhassa liedellä – koska onhan se vaan niin paljon parempaa kuin mikrossa valmistettu.

Tällä ohjeella aloitan lähes jokaisen aamun. Puuro on mielestäni vain paras valinta aamiaiselle ja valkuaisten ansiosta siihen saadaan lisättyä proteiinia juuri sopivasti.

Valkuaispuuro

1dl kaurahiutaleita
2dl vettä
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
10g kookosöljyä

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Erottele valkuaiset valmiiksi ja lisää ne puuron joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen, jotta valkuaiset sekoittuvat tasaisesti puuroon ilman paakkuja. Keitä vielä pienellä lämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen. Ota puuro pois liedeltä ja lisää kookosöljy. Lisää vielä halutessasi marjoja ja puuro on valmis nautittavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *