Hae
Carita Pesonen

Sairaalakassi – Mitä pakata mukaan synnytykseen?

Enää olisi reilu 2 viikkoa laskettuun aikaan ja vointi on tällä hetkellä erinomainen. Mitään merkkejä siitä, että lähtisin synnyttämään aikaisemmin ei ole ainakaan vielä ollut. Supistuksista ei ole ollut tietoakaan vai voiko muka olla etten olisi huomannut tai tuntenut niitä, tuskinpa? Koska laskettu aika kuitenkin lähestyy ja tämän hetkinen tilanne voi muuttua koska tahansa, ajattelin pakata sairaalakassin valmiiksi odottamaan ja näin toivottavasti säästän myös itseni viime hetken stressiltä. Oikeastaan laukku on ollut tarkoitus pakata jo moneen kertaan, mutta se on aina vain jotenkin venynyt ja venynyt…

image

Olen kuullut, että lähes kaikki tarvittava löytyy sairaalasta ja turha pakata mukaan mitään erityistä neuvolakorttia, kameraa ja hygieniatuotteita lukuun ottamatta. Meillä on se hyvä, että asumme 10 minuutin matkan päässä sairaalasta, joten Kallen on helppo tuoda minulle lisää tavaraa jos jotakin oleellista sattuisi unohtumaan.

Olen todella huono pakkaamaan sopivasti tavaraa mukaan yleensäkin matkoille ja (lähes) aina minulla on liikaa vaatteita ja tavaroita mukana mihin tahansa olin menossa. Onneksi tälle matkalle ei tarvitse miettiä vaatteita sen enempää kuin mihin haluan kotiin tullessa automatkan ajaksi pukeutua – helppoa etten sanoisi. Tietysti pikku tyypille täytyy olla muutamat vaihtoehdot missä vaatteissa hänet kotiutetaan ja mitä voin ehkä jo pukea sairaalassa vieraiden käydessä häntä katsomassa – onneksi vastasyntyneen vaatteet eivät juurikaan vie tilaa laukussa, sillä ne ovat niin pikkuisia. 😉

Vauvalle mukaan muutamat vaatteet, sukat, tumput, pipoja, harsoja ja lelu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tärkeimpänä pakkasin ensimmäisenä omat hygieniatuotteet mukaan. Shampoo, hoitoaine, puhdistusliinat, hammasharja ja tahna, huulivoide, vartaloöljy, hiusharja sekä ponnarit, siteitä ja meikit – kyllä, meinasin pakata myös meikit mukaan ihan varmuuden vuoksi, jos niille tulisi käyttöä sairaalassa tai viimeistään kotimatkalle lähtiessä.

Evästä täytyy myös varata mukaan. Pillimehuja, pähkinöitä, proteiinipatukoita ja juomapullo. Mahdollista muuta pientä kuten hedelmiä ja jotakin mitä kaapista sattuu h-hetkellä löytymään.

Lisäksi mukaan lähtee ”imetysliivit” (Calvin Klein trikootopit saavat toimia joustavuutensa ansiosta ainakin tässsä vaiheessa imetysliiveinä, sillä olin suunnitellut hankkivani oikeat tähän tarkoitukseen suunnitellut liivit vasta kotiuduttua), liivinsuojia, rintakumit, nännivoide ja puhelimen laturi. Kotiutuessa Kalle saa sitten tuoda turvakaukalon ja siihen vauvan fleecepeiton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuntuu niin jännittävältä, kuinka vähän päiviä sitä on enää jäljellä. Kaiken tämän pakkaamisen keskellä tuo edessä odottava matka alkaa tuntua jännittävältä ja entistä todellisemmalta.

Tuleeko mieleen vielä jotakin mitä täytyisi lisätä laukun sisältöön?IMG_9291

6 kommenttia

 1. SaRa kirjoitti:

  Come on, vauvan takia sä sinne synnyttämään menet. Et hienostelemaan. :O Joten unoha nyt ne meikit.

  • Carita kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi, kyllä mä ihan vauvan takia ajattelin sairaalaan mennä. 😀 Koska meikkaaminen kuuluu mun päivittäisiin rutiineihin niin pakkasin muutamat meikit mukaan ihan siinä missä muutkin päivittäisessä käytössä olevat hygieniatuotteet. Jos mulla tulee sairaalassa ollessa sellainen olo, että kaipaan freesimpää lookkia niin voin ainakin sipaista sen kevyen meikin kasvoille ihan vain omaksi ilokseni! 🙂

   • Kolme kertaa oman sairaalakassinsa pakannut kirjoitti:

    Just näin! Ensikertalaisena sairaalassa tulee oltua muutama päivä, niin ei siellä ole koko aikaa pakko olla juuri synnyttäneen näköinen, mitä se sitten kenenkin kohdalla tarkoittaa. JA jos normaalistikin tykkää olla huolitellun näköisenä, niin miksipä ei voinnin salliessa sielläkin. Itsekin olen ollut vastaavilla retkilläni sairaalassa oma arkinen itseni, mulla se tosin valitettavasti ei tarkoita huoliteltua ulkonäköä.. 😀

    • Carita kirjoitti:

     Juuri näin, olen täysin samaa mieltä! Parasta on, että jokainen voi mennä ihan sen oman mielen, tarpeen ja jaksamisen mukaan mikä tuntuu sillä hetkellä itsestä hyvältä 🙂

 2. Eveliina kirjoitti:

  Olipas idioottimainen kommentti tuo ensimmäinen.. Kyllä itsekin ajattelin ottaa meikit mukaan. Kotiinlähtöpäivänä voi olla kiva saada itsensä freesimmäksi ja jos sillä 5 min meikillä saan itselleni henkisesti paljon paremman olon niin en ymmärrä mitä se on keneltäkään pois. Muutenkin nuo pakkaamasi asiat ovat aika lailla täsmälleen mitä itse olen pakannut 😀 Näiden lisäksi otin vielä kuulokkeet ja lehden (vaikkakaan en tiedä tuleeko niille käyttöä, musiikki voisi kyllä rentouttaa) sekä belly bandit-tukivyön jota mahdollisesti rupean pitämään jo sairaalassa (jos se mahtuu päälle :D). Kiitokset hyvästä blogista! Täällä mennään 37+3 joten samoilla viikoilla ollaan 🙂

  • Carita kirjoitti:

   Kiitos kommentista ja paljon onnea sinulle loppu odotukseen! 🙂 Mietin itse myös pakkaavani mukaan jonkin lehden, joten sen voisin lisätä vielä kassiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *