Hae
Carita Pesonen

Pesänrakennusta

Luulin jo selviäväni raskaudesta ilman sen suurempaa pesänrakennusviettiä, mutta taisin olla pahasti väärässä. Vaikka meillä siivotaan kotona säännöllisesti ja hyvinkin perusteellisesti en ole koskaan ollut mikään siivousintoilija, joka nauttisi pintojen puunaamisesta. Tällä hetkellä tilanne on aivan toinen ja kaiken lisäksi innostus saattaa iskeä mitä ihmeellisempään vuorokaudenaikaan. Käsittämätöntä kuinka koko tämän raskausajan hormonihässäkän keskellä mielialat ja ajatukset muuttuvat. Tänään aamulla jopa ihailin pyöreää vatsaani peilin edessä ja mietin kauanko saan vielä nauttia tästä kaikesta.

Tänään 37+3 eli toisin sanoen 38. raskausviikko meneillään. Tällä hetkellä on vain ihan käsittämätön tarve järjestää meidän asunto lattiasta kattoon (joka ikinen kaappi sisältöineen mukaan lukien) uuteen uskoon. En ole koskaan ollut myöskään aamuvirkku, mutta nyt nousen ylös ilman herätyskelloa ja aloitan tavaroiden järjestämisen hyvinkin innokkaana – minä joka vielä pari viikkoa sitten torkutin herätyskelloa vähintään tunnin ennen kuin sain itseni ylös sängystä.

Pinnasänky on vihdoin löytänyt paikkansa makuuhuoneesta, vaikka tämän asian kanssa saattoi olla muutamia epätoivon hetkiä. Olin saattanut kuvitella joko sängyn pienemmäksi tai makuuhuoneen reilumman kokoiseksi. Sängyn päällä oleva mobile ja reunoille asetetut pienet pehmeät jopa helisevät ja soivat lelut olisivat niin kiinnostavia Milan mielestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kodinhoitohuone alkaa myös näyttämään valmiilta tulevan pikkuisen tarpeisiin. Vaipat on pinottu siististi hoitotason viereen ja vauvan hoitotarvikkeet asetettu lähellä olevaan lipastoon ja kaappeihin, jotta ne ovat helposti käden ulottuvilla tarvittaessa. Joka ikinen vauvanvaate, petivaatteet, harsot, pyyhkeet ja jopa pienet sukat on silitetty ja viikattu vaatehuoneeseen odottamaan käyttöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harvoin on tilannetta, jolloin ylimääräistä säilytystilaa olisi liikaa. Olen tehnyt todella paljon raskausajan vauvahankintoja, mutta silti meillä olisi vielä tilaa uusille tavaroille ja vaatteille. Olenhan heittänyt todella paljon omia vuosien mittaan kerääntyneitä turhia tavaroita pois ja kasannut ison pinon vaatteita odottamaan myyntiä kirpputorilla.

Täällä alkaa pikku hiljaa näyttämään kaikki niin valmiilta, että pikkuinen voisi sen puolesta saapua milloin tahansa. Minkähän huoneen järjestystä olen seuraavaksi muuttamassa? Tai mitä remonttia olen keksimässä..IMG_9291

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Voi että! Muistan tuon vaiheen vielä kuin eilisen:) Teillä alkaakin jännät oltavat pian! Meidän minihän aloitti saapumisvalmistelyt 38+2, että sitä ei tuossakohtaa todellakaan enää tiedä milloin lähtö tulee 😀

    • Carita kirjoitti:

      Täällä eletään joo hyvin jännittäviä aikoja tällä hetkellä, varmasti tämä siivousinnostus ja pesänrakennus on myös tietynlaista ajatusten pois viemistä tulevasta koetuksesta 😀 Saa nähdä jatkuuko tämä odotus vielä pitkään vai päättääkö pikkuinen saapua jo odotettua aiemmin, vaikka mitään merkkejä siitä ei ole vielä ollut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *