Hae
Carita Pesonen

Mitä raskaus tekee vartalolle?

On varmasti jokaiselle itsestäänselvää, että raskauden myötä vartalo kokee suuria muutoksia. Alkuun mietin usein kuinka nopeasti kroppa palautuu raskauden jälkeen ja jopa pelkäsin tulevia muutoksia. Vaikka en mitenkään voi sanoa olevani vieläkään tällä hetkellä sinut kuluneiden kuukausien tuomista muutoksista, olen valmis antamaan itselleni aikaa palautua raskaudesta kaikessa rauhassa.

Kuntosali on nyt ollut tauolla toukokuusta lähtien ja kesän aikana liikunta on ollut pelkkää kevyttä aerobista lenkkeilyä. On paljon iltoja kun olen epätoivoisesti kaivannut kuntosalille ja varsinkin viime aikoina on tullut hetkiä jolloin kunnon treeni olisi tullut tarpeeseen. Tarkoituksena on aloittaa treenaaminen heti synnytyksen jälkeen, kun vain tilanne sen sallii ja ajatus tuntuu järkevältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihmettelen suurinta osaa odottavista äideistä, jotka sanovat nauttivansa koko raskausajasta – en mitenkään voi sanoa kuuluvani tähän ryhmään. Enemmän odotan sitä hetkeä, jotta saan pienokaisen syliini ja koko tämä pitkä odotus on ohi sekä pystyn viettämään aikaa hänen kanssaan.

Olen kuullut monesti, kuinka raskaana ollessa pukeutuminen on niin paljon helpompaa ja kaikki vaatteet näyttävät hyvältä – tästä olen täysin eri mieltä. Muistan ikuisesti sen hetken kun olin lähdössä ulos ystävieni kanssa ja tajusin ensimmäisen kerran, että vaatekaapistani ei löytynyt mitään sopivaa päälle laitettavaa – kiitos ihanien hormonien muutama kyynel tuli itkettyä kyseisessä tilanteessa. Onneksi huomaan itse nämä hyvin erikoiset mielialojen vaihtelut ja yleensä osaan jälkikäteen jopa nauraa omalla käyttäytymiselleni.

Suurimman osan ajasta keho tuntuu painavalta ja olo on uupunut huomattavasti vähemmästä kuin aikaisemmin. Silti huomaan huokuvani ylimääräistä energiaa ja jaksamista vaikka h-hetki lähestyy hurjaa vauhtia. Reilu kuukausi laskettuun aikaan ja painoa on tällä hetkellä tullut koko raskausaikana neuvolan mittauksien mukaan + 8kg. Kengän koko on kasvanut hieman, johtuen varmasti suurimmaksi osaksi loppu raskauden aikana ilmestyneestä turvotuksesta.

Raskaus tuo tullessaan niin hyviä kuin huonojakin muutoksia ja kaikesta huolimatta en vaihtaisi hetkeäkään odotuksesta, vaan pyrin nauttimaan parhaani mukaan tästä ikimuistoisesta matkasta kohti äitiyden haasteita.

Millaisia kokemuksia teillä on vartalon muutoksista raskauden aikana?IMG_9291

Yksi kommentti

  1. Piia kirjoitti:

    Tykkäätkö muuten kastehelmi astioista, jos, niin, osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *