Hae
Carita Pesonen

Vauvahankinnat (osa 3) tarpeelliset vai tarpeettomat?

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä ne ”pienemmät” hankinnat tulevalle vauvalle. Olen aikaisemminkin maininnut, että lähes kaikki pakolliset ja tarvittavat hankinnat alkavat oletettavasti olla tehtynä. Pinnasänky meiltä kuintenkin puuttuu vielä tällä hetkellä. Mitä turhaan asian kanssa kiirehtimään, vastasyntynyt vauva nukkuu tarvittaessa äitiyspakkauksen laatikossa tai vauvanpesässä, vai mitä? Tarkoitus olisi saada tämä hankinta kuitenkin tehtyä ennen lapsen syntymää, mutta katsotaan miten aika riittää edessä olevaan perheen yhteiseen Ikea ostospäivään. Meillä on jo tarkkaan listattu loput hankinnat, jotka samalla reissulla olisi tarkoitus saada tehtyä. Tällä hetkellä olen netistä ihaillut ja päättänyt haluavani söpön katosverhon pikku prinsessan hankkimatta olevaan pinnasänkyyn.

Muutama viikko sitten hankin imetystyynyn, joka osoittautui jo nyt huippu hankinnaksi. Kiitos tämän hankinnan yöllä nukkuminen ja sopivan asennon löytäminen on huomattavasti helpompaa. Ainoa että meidän pikkuinen kääpiöpinseri Mila on ihmeissään koska äidin kainalossa ei ole tällä hetkellä öisin tilaa muulle kun tyynylle.

image

Hoitolaukku tehtiin niin sanottuna heräteostoksena samalla kerralla, kun vaunut laitettiin tilaukseen lastentarvike myymälässä. Väriltään pääosin musta Emmaljunga hoitolaukku sopii täydellisesti vaunuihin ja on mahdollista käyttää vaihtelua kaivatessa myös osittain pinkkinä, kääntämällä laukussa oleva läppä toisinpäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rintapumppu on myös kotona odottamassa mahdollista käyttöä. Tämän kanssa mietin pitkään olisiko valinta käsi- vai sähkökäyttöinen. Koska etukäteen on mahdotonta tietää onko pumpulle edes käyttöä, valinta kohdistui käsikäyttöisistä paljon (mm. pahamaineisilla keskustelupalstoilla) kehuttuun Philips Avent Comfort -malliin. Jos imetys lähtee sujumaan ja pumpulle on oikeasti käyttöä niin siinä vaiheessa suuntaan noutamaan sähkökäyttöisen Philips Avent rintapumpun helpottamaan arkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuttipullot, tutit, tuttinauhat, kuolalaput (näistä en ollut koskaan kuullutkaan vaan luulin aiemmin kaikkien olevan ruokalappuja), vauvan tumput, pipoja, sukkia ja ensileluja on myös hankittu jo raskausaikana. Vaipat, korvikkeet, hoitoalusta, vauvan hoitoon tarvittavat pienet ostokset on puolestaan vielä tekemättä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *