Hae
Carita Pesonen

Vauvahankinnat (osa 1) vauvantarvike viidakossa

Ensimmäisen kerran astuessani raskausaikana lastentarvike myymälään olin pihalla kaikesta kuin koskaan aikaisemmin. Mielessä pyöri ajatukset mitä ihmettä suurin osa kyseisistä tavaroista on ja mihin niitä oikeasti käytetään tai tarvitaan. Minulla ei ollut aavistustakaan kuinka monia erilaisia valintoja ja päätöksiä täytyisi tehdä kyseisiä hankintoja tehdessä. Mikä olisi välttämätöntä ja mitkä täysin turhia? Toiselle kun välttämätön hankinta saattaa olla täysin turha. Vaunuja ja rattaita on saatavilla niin monilla erilaisilla ominaisuuksilla ja mitkä ne ihmeen yhdistelmävaunut oikein ovat? Moni ensikertalainen odottaja on varmasti ihmeissään tällaisista asioista, minä varsinkin koska meidän lähipiirissä tai suvussa ei oikeastaan ole vauvoja tai pieniä lapsia, joten kaikki on täysin uutta.

Tällä hetkellä meneillään rv 30 ja voin todeta, että olen paljon viisaampi vauvantarvike viidakossa kuin koskaan osasin kuvitella. Kuluneiden viikkojen aikana erilaisia vauvahankintoja on saapunut kotiin ja vaikuttaisi siltä, että hankinnat alkavat olla melko hyvällä mallilla. Se mitkä ovat käytännöllisiä ja mitkä niitä todella turhia selviää ajan myötä.

Pikkuisen nallepuku ja Ikeasta ostettuja harsoja

Vauvalle:

• Vaunut + sadesuoja ja hyttysverkko
• Pinnasänky + reunapehmuste, patja, patjansuojia, peitto, tyyny ja lakanat
• Turvakaukalo + lämpöpussi
• Hoitoalusta
• Amme + lämpömittari
• Sitteri
• Leikkimatto
• Matkasänky
• Vauvanpesä
• Harsoja 10 kpl
• Tutteja + tuttinauha
• Tuttipulloja
• Vaipparoskis
• Huppupyyhe 2 kpl
• Pikkuniistäjä
• Unipussi
• Leluja
• Vauvaöljy, sinkkivoide ja talkki
• D-vitamiini tipat
• Vaipat
• Puhdistuspyyhkeitä

Äidille:

• Perheauto
• Rintapumppu
• Hoitolaukku
• Imetystyyny
• Rintakumit
• Imetysliivit
• Liivinsuojia
• Lanoliinivoide

Vauvanvaatteiden kanssa olen yrittänyt pysytellä kohtuullisissa määrissä, tosin kaikki on niin suhteellista. Minulla ei ole mitään ymmärrystä kuinka paljon vaatteita kannattaa olla aina mitäkin kokoa, joten tämän asian kanssa kaipaan mielelläni kokemuksia ja vinkkejä kokeneemmilta ja viisaammilta. Parempi mielummin liikaa kuin liian vähän vai kuinka? Vaatteita varmasti vaihdetaan päivän mittaan useasti, sillä haluan pienokaisen olevan puhtaissa vaatteissa. Ymmärrän vaatteiden jäävän nopeasti pieneksi, mutta liian vähillä vaatteilla saan varmasti olla jatkuvasti pesemässä, kuivattamassa ja silittämässä pyykkiä.

Processed with VSCO with c1 preset

Muutamia jo hankittuja bodyja (kokoina: 50-62 cm)

Nämä sain viime viikolla lahjaksi ihanalta tuttavalta <3

Nämä sain viime viikolla lahjaksi ihanalta tuttavalta <3

Tuleeko teille mieleen mitään olennaista, joka puuttuisi hankintalistalta? Äitiyspakkausta en ole vielä saanut, joten sieltä myös oletettavasti tulee jotakin hyödyllistä. Seuraavissa postauksissa kerron tarkemmin mitä meillä on hankittuna ja vihdoin paljastan millaisiin vaunuihin me päädyimme.

IMG_9291

 

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. Hanna kirjoitti:

    Imetyspaitoja/mekkoja luukulla

    • Carita kirjoitti:

      Kiitos vinkistä, tämä oli unohtunut kokonaan ottaa huomioon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *