Hae
Carita Pesonen

Uudet kesähiukset ja hiusten värjäyksen riskit?

Tummaakin tummemmat kesähiukset houkuttelivat pitkän värjäämättömän (reilu 2 cm juurikasvu ja todella haalistunut hiusten latva) kauden jälkeen tuomaan lisää kiiltoa ja eloisuutta hiuksiin. Olen värjännyt hiuksiani vaaleammaksi niin kauan, kuin jaksan muistaa. Viime vuoden lopulla, kuitenkin tein päätöksen ja värjäsin hiukseni tummaksi. Päivääkään en ole katunut ja vaaleat hiukset ovat jääneet historiaan – ainakin toistaiseksi. Nälkä kasvaa syödessä ja usein silmä tottuu nopeasti värjättyyn tummuuteen, jolloin täytyy ehdottomasti saada vielä tummempaa sävyä. Tällä kertaa värjättiin hiusten tyvi todella tummanruskealle ja latvoihin laitettiin keskiruskeampaa sävyä, kuitenkin reilusti tummempaa yleisilmettä kuin koskaan aikaisemmin.

image

image

Olen värjännyt hiuksiani raskausaikana samalla tavalla kuin aiemmin. Toiset jättävät hiusten värjäämisen heti alkuunsa, mutta itse en siihen pystyisi ja pelkästään oman ammattini puolesta koen tarvetta jatkaa värjäämistä. Kampaajan kuuluu näyttää siltä, että hän huolehtii myös omasta ulkonäöstä ja panostaa siihen. Tämä viestii asiakkaille kiinnostuksesta omaa alaa kohtaan. Olen päivittäin työni puolesta niin paljon erilaisten kemikaalien kanssa tekemisissä, että koen hiusteni värjäyksen muutaman kerran raskauden aikana harmittomana. Odottavat äidit kysyvät usein kampaajalle tullessaan kannattaako värjääminen jättää tai vähentää vai onko mahdollista jatkaa samoin kuin aiemmin. Tämä päätös jokaisen on tehtävä itse.

Joka värjäyksen yhteydessä todella pieni määrä väriaineita imeytyy verenkiertoon. Näiden aineiden vaikutuksesta vauvaan ei tiedetä joten ensimmäisen kolmanneksen aikana olisi suositeltavaa jättää hiusten värjäys jos mahdollista. Tärkeää on kiinnittää huomiota vaikutusaikaan, jota ei pitäisi ylittää sekä hiusten ja päänahan huolelliseen pesuun värjäyksen jälkeen erilaisten allergisten reaktioiden estämiseksi. Asian kanssa epäröivät voivat kuitenkin raidoittaa hiuksiaan huoletta, jolloin väriaine ei ole kosketuksessa päänahkaan. Raskaana ollessa kannattaa pitää mielessä, että väriaineet voivat käyttäytyä hyvin eri tavalla odotusaikana ja lopputulos voi vaihdella myös samoilla väreillä värjätessä kuin aikaisemmin.

Tervetuloa seuraamaan minua myös Snapchatissa ja instagramissa nimellä: caritapesonen
image

IMG_9291

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *