Hae
Carita Pesonen

Äitiys on…

Olen jo monet kerrat käynyt mielessäni läpi mitä kaikkia muutoksia äidiksi tuleminen tuo tullessaan. Mielikuvia on sekä ihanista, mutta myös niistä ei niin ruusuisista asioista.

• Etuoikeus. Äidiksi ei synnytä vaan siihen kasvetaan ja opitaan elämän myötä. Se ei ole itsestäänselvyys kaikille, joten jokaisen äidin tulisi olla kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta. Kaikki eivät myöskään halua äidiksi, on tärkeä kunnioittaa myös tätä valintaa.

• Ihanaa. Äitiys on varmasti ihanaa, mutta uskon että on myös päiviä jolloin ajattelee täysin toisin.

• Suuria muutoksia. Äitiys on varmasti enemmän kuin kukaan äidiksi tuleva osaa ajatella. Joka päivä on erilainen ja täynnä uusia haasteita.

• Jaksamista. Vähäiset yöunet, jatkuva vauvan huomioiminen ja hoivaaminen vaatii paljon. On tärkeä muistaa huolehtia pienokaisen lisäksi omasta jaksamisesta. Äiti ei ole täysin korvaamaton vaan varmasti myös isä osaa tarvittaessa hoitaa lasta, jotta äiti saa lepoa ja aikaa itselleen.

• Valintoja ja päätöksiä. Äitinä oman itsesi lisäksi otat vastutaa toisesta ihmisestä. Siihen ei kouluteta ketään vaan jokainen oppii omista onnistumisistaan, virheistään ja omasta lapsuudestaan.

• Riittämättömyyden tunnetta. Äitinä varmasti jokainen kokee joskus riittämättömyyden tunnetta. Halua olla täydellinen vanhempi lapselleen ja tarjota hänelle vain parasta.

• Rakkautta. Sanasta äiti ensimmäisenä mieleeni tulee rakkaus. Jo näin raskausaikana huolehtii pienokaisen turvallisuudesta omalla varovaisuudellaan. Tämä huoli pitää lapsi turvassa tuskin häviää koskaan ja rakkaus varmasti lisääntyy aina vain päivä päivältä.

•Matka. Äitiys on matka, joka alkaa lapsen syntymästä ja kestää koko loppuelämän.

IMG_1145

Äitiys on sitä että oppii tekemään omia päätöksiä. Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla hyvä äiti lapselleen. Olen jo tähän mennessä saanut lukuisia neuvoja ja vinkkejä tulevaan äitiyteen. Se millainen äiti minusta tulee selviää sitten aikanaan, mutta meinaan tehdä parhaani ollakseni paras äiti juuri meidän pienokaiselle.

Tämän viikon aikana ollaan mieheni kanssa tehty paljon puuttuvia hankintoja vauvalle. Tänään tehtiin vauvahankinnoista ainakin meille yksi tärkeimmistä. Nimittäin vaunut on nyt tilattu ja odotellaan niiden kotiutumista jo ensi viikon aikana. Se millaiseen valintaan päädyimme pitkän harkinnan jälkeen ja mitä muita hankintoja on tehty ja vielä tekemättä niin palaan siihen pian erillisen postauksen merkeissä.IMG_9291

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Äitiys on matka joka sulla on alkanut jo nyt:) Usko pois jokainen kuukausi raskautta on tarkoitettu ja nyt voin sanoa, että ota kaikki irti sun ajasta nyt! Äitiys on ihanaa, mutta alku voi olla todella rankkaa jolloin tuut miettineeksi jokaista päivää kun olisit vielä voinut nukkua pitkään tai juoda aamukahvin rauhassa.
    Kaikkea ihanaa teidän odotukseen, kiva lukea näitä ajatuksia, kun omatkin kokemukset raskaudesta on niin tuoreessa muistissa:)

    • Carita kirjoitti:

      Kiitos! 🙂 Täytyy yrittää elää hetkessä ja nauttia tästä odottamisen ihanuudesta. Uskon että pienokaisen syntymän jälkeen sitä oppii varmasti arvostamaan hyvin pieniä asioita eri tavalla juuri niin kuin mainitsit. Jännityksellä siis odottaen tulevaa ja nauttien vielä niistä rauhallisista sekä myöhäisistä aamuista;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *