Hae
Carita Pesonen

Kasvun paikka

Viime kerralla rakenneultrassa käydessä tosiaan saatiin pientä päänvaivaa vauvan koon puolesta, joten meidät kutsuttiin uudelleen kasvukontrollia varten lääkärin vastaanotolle tällä viikolla. Hoitaja epäili kyllä vahvasti, että kaikki oli niin kuin pitääkin, mutta halusi silti tarkistaa asian vielä muutaman viikon kuluttua. Aikaisemmalla käynnillä masussa oltiin niin huonossa asennossa että pään koko jäi siis vähäisemmäksi kuin olisi pitänyt. Tällä kertaa kaikki vaikutti kuitenkin olevan oikein hyvin ja niin vauvan paino, pään koko kuin vartalon koko vastasivat täydellisesti tämän hetkisiä raskausviikkoja ja osuivat keskikäyrille. Ultrassa meidän ei siis tarvitse enää käydä mutta edessä olisi kuitenkin vielä sokerirasitus testi, perhevalmennusta ja neuvolakäyntejä.

Tänään 24+1. Tähän mennessä hankitut vauvan vaatteet on nyt pesty, silitetty ja viikattu kauniisti väliaikaiselle paikalleen kunnes pikkuisen oma vaatehuone saadaan remontoitua. Pakon edessä tuli kerrankin karsittua kaikki (siis tosissaan KAIKKI) ylimääräinen tavara ja vaatteet pois, jotta saadaan tilaa uudelle. Tämän seurauksena kirpputorille on lähtenyt päivittäin lisää tavaraa, josta pitäisi päästä eroon. En tiedä täytyykö pikku hiljaa alkaa huolestua, sillä kaupoilla ollessani suuntaan nykyään ensimmäisenä lastenvaatteiden ja tarvikkeiden luo. Postissa saapuu ainoastaan pienokaiselle tavaraa ja iltaisin listataan sekä mietitään puuttuvia hankintoja vauvalle. Raskausaika on muuttanut ja kasvattanut minua enemmän kuin osasin koskaan kuvitella. Tuntuu että valintoja tehdessä miettii tuon pienen hyvinvointia ja miten asiat tulevat vaikuttamaan koko meidän perheen elämään. Koko raskausaika tuntuu olevan valmistautumista tuleviin muutoksiin. Sukulaiset ovat niin haltioissaan tulevasta vauvasta, että myös äitini saapui matkalta kotiin pienien vauvanvaatteiden kanssa.

IMG_1004IMG_9291

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *