Hae
Carita Pesonen

Resepti maailman helpoimpaan aamiaiseen

Aamiainen on yksi päivän tärkeimmistä aterioista, ellei jopa se kaikkein tärkein. Hyvällä aamiaisella jaksaa aloittaa päivän energisesti ja hyvinvoivasti. Perinteinen kaurapuuro kookosöljyllä ja raejuustolla kuuluu omalla kohdalla jokaiseen aamuun, mutta välillä sitä kaipaa siihenkin vaihtelua. Aamupuuro on loistava kuitupitoinen aamiainen joka sisältää myös sopivasti hiilihydraatteja, jotka pitävät verensokerin tasaisena seuraavaan ateriaan asti.

Kiireisinä työaamuina tuorepuuro on kuitenkin päivän pelastaja – se valmistuu itsekseen yön yli jääkaapissa ja on helppo napata aamulla mukaan työmatkalle. Mitään valmisteluja ei siis tarvita aamulla vaan ainoastaan, että illalla valmistaa puuron jääkaappiin tekeytymään. Tuorepuuro on helppo rakentaa juuri oman maun mukaan, sillä vain mielikuvitus on tässä rajana. Suuntaa antava kaava tuorepuuron valmistamiseen on 1dl kaurahiutaleita, 1dl nestettä (vesi, maito, mantelimaito tai kookosmaito) ja 1dl rakennetta (maitorahka, jogurtti, banaani, raejuusto tai chia siemenet). Ohjeen määriä voi muuttaa halutessaan puurosta notkeampaa tai paksumpaa.

Tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita
1 dl Alpro Soya mantelimaitoa (makeuttamaton)
1 pieni banaani
125g maitorahkaa

Soseuta banaani haarukalla. Lisää kaurahiutaleet sekä mantelimaito ja sekoita. Lisää lopuksi maitorahka ja sekoita vielä tasaiseksi massaksi. Anna turvota yön yli jääkapissa ja nauti sellaisenaan seuraavana aamuna.

IMG_9268

IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *