Hae
Carita Pesonen

Kevyt ja terveellinen illallinen 100% homemade

Uskomatonta miten paljon kaikkea kivaa voi mahtua yhteen viikonloppuun. Täydellinen keväinen auringonpaiste ja yhdessä oloa ihanien ystävien kanssa. Vietin tosiaan täysin duuni vapaan viikonlopun ja tällaisista pitää osata nauttia. Perjantaina vietettiin rauhallista koti-iltaa ystäväni Heidin luona valmistaen kotitekoisia tortilloja, guacamolea ja tomaattisalsaa. Lauantaina taas puolestaan syötiin hyvin Helsingin ravintola Brondassa ihanien ystävieni Carolan ja Inkan kanssa. Muutaman kerran valmistettua tortillapohjat itse voin kertoa, että se kannattaa. Kaupan pehmeät pulla pohjat ja valmis guacamole joka sisältää vain värin vuoksi avokadoa saavat jäädä ostamatta omasta puolestani. Kaiken lisäksi näiden valmistus itse on helppoa ja lähes vaivatonta.

Tortillapohjat 10 kpl

5dl durumvehnäjauhoa
0,5dl öljyä
2dl vettä
ripaus suolaa

Sekoita ainekset keskenään taikinaksi. Pyörittele taikinasta tanko, jonka jaat 10 osaan ja pyörittele pyöreiksi pulliksi. Anna taikina pallojen levätä liinan alla noin. 30 minuuttia, jolloin voit valmistaa muut täytteet. Kauli taikinasta ohuita pyöreitä lettuja ja paista pannulla ilman rasvaa, niin että tortillan pintaan tulee rusehtavia pilkkuja.

Guacamole

2kpl kypsää avokadoa
puolikkaan sitruunan mehu
2kpl tomaattia
puolikas kurkku
0,5dl maustamatonta soija jogurttia
ripaus suolaa

Pilko tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi, lisää joukkoon haarukalla murskaten avokadot ja sitruunamehu. Lisää jogurtti ja mausta suolalla.

Tomaattisalsa

500g tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
chiliä
suolaa

Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulit tomaattimurskan joukkoon ja lisää maun mukaan chiliä ja suolaa.

IMG_9814

IMG_9815

IMG_9813

IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *