Hae
Carita Pesonen

Yrittäjyyden ei niin glamour puoli

On asioita, joista ei puhuta ja joita moni ei tule ajatelleeksi aloittaessaan uutta yritystoimintaa. Ajattelin kertoa muutamia asioita, omasta kokemuksestani yrittäjänä. Kuinka päädyin kauneusalalle ja miten minusta tuli yrittäjä?

Olen aina haaveillut parturi-kampaajan urasta, siitä löytyy mustaa valkoisella lapsuuden ajan ystäväkirjoista. En kuitenkaan koskaan nuorena osannut ajatella, että joskus vielä työskentelisin yrittäjänä, vaikka vanhempieni kautta olen päässyt seuraamaan yrittäjyyttä hyvin läheltä jo pienestä pitäen. Valmistuttuani tajusin kuinka suurin osa alalla työskentelee yrittäjänä, joten ei aikaakaan kun täytyi tehdä päätös ryhtyäkö yrittäjäksi vai ei – siinäpä vasta kysymys. Kampaamo alalla on monia eri vaihtoehtoja työskennellä yrittäjänä niin vuokratuoli/sopimus yrittäjänä kuin oman liikkeen perustajana. Yrittäjyys vaatii tietynlaista sitoutumista, hyvää ammattitaitoa, mielenkiintoa ja intohimoa omaa alaa kohtaan. Yrittäjänä toimiminen tuo paljon vastuuta mutta antaa myös vapautta päättää itse asioistaan sekä vastuu tekemisistä ja tekemättä jättämisestä on vain itsellään.

Päivääkään en ole katunut sitä valintaa että päätin perustaa oman toiminimen, rakastan sitä mitä teen ja teen sitä mitä rakastan, eikä työ varsinaisesti tunnu työltä, siitä tietää työskentelevänsä omalla alalla kun nauttii työstä mitä tekee. Parturi-kampaaja työskentelee kirjaimellisesti ”ihmisten lähellä” ja saan työni puolesta tavata ja tutustua lukuisiin upeisiin ihmisiin.

Monipuolinen kauneudenalan palvelutarjonta antaa myös kampaajille mahdollisuuden kouluttautumalla tai jatko-opiskelemalla laajentaa omaa yritystoimintaansa. Olen myös joskus harkinnut estenomin jatko-opintoja ja haaveillut kouluttajan urasta kauneusalalla. Määrätietoisuus ja kunnianhimo auttavat tarttumaan uusiin haasteisiin ja etenemään elämässä.

Yrittäjyydessä on toki myös se ei niin glamour puoli vaikka työaika määritetään itse niin silti työpäivät ovat usein pitkiä ja palkallisista lomista on turha haaveilla. Päivässä on kuitenkin rajallinen määrä tunteja ja aikaa täytyy riittää myös lepoon, treenaamiseen, perheelle ja ystäville.

Viime vuoden aikana laajensin toimintaani ja työskentelen nykyään toiminimen puolesta myös mallina, promoottorina, pr-henkilönä ja juontajana erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Työskentelen siis tällä hetkellä useilla eri paikkakunnilla, sillä omassa asuinkaupungissani harvoin on tarjolla tällaisia keikkoja tai suurempia tapahtumia. Joka ikinen päivä työssäni tapaan uusia ihmisiä, enkä voisi kuvitella tekeväni työtä jossa asia ei olisi näin.

IMG_9757

IMG_9291

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *