Hae
Carita Pesonen

Miss Suomi 2015 kokemukseni

Ciao kaikille pitkästä aikaa! Sain vihdoin ja viimein raahattua itseni tietokoneen ääreen kirjoittamaan lupailemaani postausta viime kevään Miss Suomi kokemuksestani teille. Haku Miss Suomi -kilpailuun on vielä muutaman päivän avoinna ja moni saattaa vielä miettiä hakemuksen täyttämistä. Yleisin kuulemani kysymys kilpailuun liittyen on ollut, että miten uskaltaa asettaa itsensä kaikkien muiden ihmisten ja median arvosteltavaksi. Jokaisen kilpailuun osallistumista harkitsevan kannattaa mielestäni miettiä omaa suhtautumistaan toisten mielipiteisiin. Olemalla täysin sinut itsensä kanssa, tämän asian kanssa ei tule ongelmia.

Kaikki alkoi viime keväänä ensimmäisestä casting tilaisuudesta, jossa paikan päällä oli reilut 50 tyttöä. Tuomaristo ottaa vastaan jokaisen tytön yksitellen, jolloin jokainen saa noin minuutin mittaisella esittelyllä tehdä vaikutuksen tuomaristoon. Saavuin paikan päällä sijaitsevaan hotelliin jo edeltävänä iltana, joten sain rauhassa valmistautua tulevaan casting tilaisuuteen. Jo ensimmäisenä päivänä oli mukava huomata kuinka hyvin kaikki tulivat toimeen keskenään ja huomioivat toisiaan jännityksestä ja kilpailusta huolimatta. Päivän päätteeksi julkistettiin 25 jatkoon päässyttä, joilla olisi kaksi viikkoa aikaa valmistautua semifinaaliin.

Semifinaali päivä alkoi perinteisesti tuomari haastattelulla, jossa päivän päätteeksi jatkoon päässeitä oli enää 12 tyttöä jäljellä. Näistä tytöistä kaksi tulisi seuraavana päivänä jäämään ns. vara misseiksi. Kun kilpailun lopulliset kymmenen finalistia julkistettiin pressitilaisuudessa eri medioille olimme valmiina aloittamaan kuukauden mittaisen Miss Suomi kiertueen.

Kuva: Lars Johnson Photography

Kuva: Lars Johnson Photography

11034342_801786456541231_7277679301634969952_o

11102906_10155495626320201_3855163586888975080_n

Kiertueen ensimmäinen viikko alkoi pitkillä kuvauspäivillä ja vähäisillä yöunilla. Päivät olivat useasti koko kiertueen ajan hyvin pitkiä ja rankkoja, mutta myös tulevan Miss Suomen kannalta on hyvä tottua siihen että työpäivät ovat mahdollisesti tällaisia tulevaisuudessa. Kuukauteen mahtui paljon erilaisia kuvauksia tahkon rinteillä -20 asteen pakkasesta Turkin Alanyan auringon lämpöön. Muotinäytöksissä kävimme esiintymässä eri kauppakeskuksissa ja risteilyllä. Kiertueella vierailimme kolmen viikon ajan ympäri Suomea eri paikkakunnilla, tapaamassa lähes päivittäin uusia ihmisiä erilaisissa merkeissä. Kuukauteen mahtui myös viikon Turkin matka, johon kuului kuvauksia, illallisia sekä Miss Alanya -kilpailu.

Kuva: Jenni Gästgivar / Iltalehti

Kuva: Jenni Gästgivar / Iltalehti

Kuva: Lars Johnson Photography

Kuva: Lars Johnson Photography

Kuva: Lars Johnson Photography

Kuva: Lars Johnson Photography

Parasta oli viettää kokonainen kuukausi muiden ihanien finalistien ja kiertueella mukana olleiden ihmisten parissa. Tämä on ehdottomasti kokemus, jonka tulen muistamaan aina pelkästään positiivisesti. Yksi elämäni parhaimpia päätöksiä oli lähteä mukaan kilpailuun, vaikka en sijoittunut kärki kolmikkoon olin enemmän kuin tyytyväinen omaan suoritukseeni, mitään enempää tai paremmin en olisi voinut tehdä. Kilpailun myötä olen saanut monia erilaisia työmahdollisuuksia ja yhteydenottoja, jotka ovat avanneet monia uusia ovia tulevaisuudelle. Tärkein neuvo jonka voin teille antaa on olla täysin aidosti oma itsensä ja muista olla vertaamatta itseä muihin kilpailijoihin. Onnea matkaan!

IMG_9291

Yksi kommentti

  1. Heidi kirjoitti:

    Kaunis teksti ja ihania missikisa muistoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *