Hae
Carita Pesonen

Ruis bruschetta

Tuoreista kasviksista ja yrteistä valmistuva herkullinen, terveellinen ja vielä ruis pohjaan valmistettu bruschetta, kuulostaisi aika täydelliseltä vaihtoehdolta välipalaksi tai iltapalana, vai mitä olette mieltä?

Perinteinen bruschetta valmistetaan vaaleaan paahdettuun leipään, joka maustetaan valkosipulilla, oliiviöljyllä tomaatilla ja mausteilla. Alun perin bruschetta-leipä on tarjoiltu alkupalana, mutta mielestäni se on loistava valinta myös esimerkiksi iltapalana kuten meillä sitä vasta valmistettiin. Vaihtoehtoisesti päätin kokeilla hieman terveellisempää versiota vaihtamalla vaalean leivän ruisleipään, joka maistui vähintään yhtä herkulliselta.

Ruis bruschetta

Ruisleipää
2 valkosipulin kynttä

Bruschetta täyte:

10 tomaattia
1 iso sipuli
1 ruukku tuoretta basilikaa
5 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Puolita tomaatit ja koverra sisusta pois lusikalla. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja basilika. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa sekä mustapippuria.

Paahda ruisleipä palat leivänpaahtimessa lämpimiksi ja rapeiksi. Hiero valkosipulin kynnellä lämpimän leivän pintaa, jolloin saat sopivasti makua leivälle. Lisää haluamasi määrä täytettä leivällä ja nauti lämpimänä, Buon appetito!

IMG_9565

IMG_9562 IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *