Hae
Carita Pesonen

#Someähky

Ensimmäistä kertaa viimeisen viikon aikana on ollut sellainen tunne, että oon loman tarpeessa – tarkemmin sanoen someloman tarpeessa. Some-kanaviani seuraavat ovat saattaneet myös huomata, että esimerkiksi päivittäinen kuvien ja videoiden lisääminen Snapchattiin on vähentynyt. Instagram ja Facebook myös puolestaan luovat oman paineensa, sillä jatkuvasti pitäisi olla päivittämässä uutta molemmille kanaville.

Itseasiassa oon ihmeissäni, että tämä tuli vasta nyt. En ole koskaan aikaisemmin tuntenut lähes päivittäistä somen ajan tasalla pitämistä mitenkään aikaa vievänä tai haastavana. Toivon että kenenkään elämä ei pyörisi pelkästään sosiaalisen median ympärillä. Se mitä sosiaalisessa mediassa nähdään ei välttämättä ole niin todellista, vaan siellä halutaan usein tuoda esille mahdollisimman virheetön ja täydellinen elämä, julkaisemalla kuvia ja päivityksiä niistä ihanista ja positiivisista hetkistä sekä asioista.

Sosiaalinen media koukuttaa monia, sillä erityisesti älypuhelimien kautta se on käytettävissä koko ajan. Itse olen sitä mieltä, että panostan mielummin enemmän siihen oikeasti tärkeään asiaan – sosiaaliseen elämään somen ulkopuolella. Ystävien kanssa kahvihetket, lounaat ja illalliset ilman turhaa sometusta. Pidetään ne puhelimet piilossa ja vietetään someaikaa silloin kun se ei häiritse tai vie aikaa omalta sosiaaliselta elämältä.

Viime viikonloppuna päivitin pikaiset kuulumiset hieman erilaiselta keikalta Facebookin ja Instagramin puolelle. Tämän jälkeen olen sitten lomaillut somesta viimeisen viikon ja miettinyt asioita, joista juuri kirjoitan. Itselleni tämä miniloma tuli enemmän kuin tarpeeseen, joten suosittelen tätä jokaiselle joka kokee sosiaalisen median päivittämisen liian raskaana – pidä päiviä tai tarvittaessa viikkoja lomaa ja keskity niihin oikeasti tärkeisiin ihmisiin ympärilläsi.

IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *