Hae
Carita Pesonen

Elämäntapamuutos – vinkit onnistumiseen!

Vuoden vaihtuessa moni varmasti lupaili itselleen yhtä sun toista – terveellisemmän elämän aloittamista, laihduttamista tai liikunnan lisäämistä. Lupauksia tehdessä on hyvä muistaa, että päätökset tehdään hetkessä, mutta elämäntapamuutokset vaativat aikaa. Sitä paitsi lupauksethan on tehty pidettäviksi, vai mitä? Kuinka moni edes haluaisi myöntää itselleen ettei onnistunut pitämään lupauksistaan kiinni tänäkään vuonna – en minä ainakaan. Näillä muutamilla vinkeillä teet onnistumisesta helpompaa.

Tärkeintä on usko itseensä ja kokea todellista halua tehdä muutos itsensä eteen sekä päästä tavoitteeseen. Mikään muu ei motivoi paremmin kuin sinä itse. Oma kehitys sekä hyvinvoiva mieli ja keho on paras tapa motivoida itseään jatkamaan. Älä siis turhaan vertaa itseäsi muihin, vaan keskity täysin omaan suoritukseen ja kehitykseen.

On aika unohtaa liian suuret lupaukset, joihin pyrkiessä innostus viimeistään lopahtaa koska tulokset eivät vastaa odotettuja tavoitteita. Anna muutokselle aikaa, sillä mitkään niin suuret kuin pienet elämäntapamuutokset eivät tapahdu hetkessä. On mahdotonta yrittää kerralla muuttaa koko elämää. Keskity sen sijaan päivä kerrallaan muuttamaan pieniä asioita elämässäsi. Eikä ole myöskään olemassa oikotietä pysyvään painonpudotukseen tai lihaskasvuun nopeasti.

Löydä itsellesi se oikea treenimuoto. Kaikkien ei tarvitse harrastaa pelkkää kuntosalia vaan liikunta muotoja on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja. Jos kotoa poistuminen kuulostaa ylitse pääsemättömältä vaihtoehdolta, harjoitteita voi tehdä myös kotona. Netti on pullollaan loistavia treeni vinkkejä kotioloihin.

Terveellisellä ja oikeanlaisella ruokavaliolla on suurempi merkitys kehityksessä kuin monesti osataan ajatellakaan. Etenkin jos tarkoituksena on pudottaa painoa, on äärimmäisen tärkeää panostaa oikeanlaiseen ruokavalioon. Sanotaan että jopa 80% tuloksista tulee sen perusteella mitä syö.

Ympäröi itsesi oikeanlaisilla ihmisillä. Ihmiset joilla on samanlaiset tavoitteet tai läheiset jotka tukevat ja tsemppaavat sinua jatkamaan tekevät onnistumisesta huomattavasti helpompaa.

Kaiken lisäksi mulla on tarjota teille lukijoille lisää motivaatiota pitää kiinni lupauksistaan! Koodilla: fitnetblog2016 saa kaikista fitnet.fi sivuston nettivalmennuksista -15% alennuksen. Joten oletko valmis olemaan elämäsi kunnossa ja tekemään elämäntapamuutoksen? Tämän helpommaksi se ei enää voisi mennä! 😉

2016-01-03 10.51.55

IMG_9291

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *