Hae
Carita Pesonen

Joulupiparit terveellisemmin

Miltä kuulostaisi gluteenittomat joulupiparit ilman lisättyä sokeria ja voita? Joulu on aikaa jolloin tulee helposti herkuteltua ylimääräisiä kaloreita, joten tässä on ohje niille jotka haluavat leipoa perinteiset joulupiparit terveellisemmin.

Vehnäjauhojen sijasta ohjeessa on käytetty kookosjauhoja. Kookosjauho on erittäin kuitupitoinen ja vähä hiilihydraattinen. Se sopii hyvin gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon. Kookosjauho on myös luonnostaan makeaa joten se tuo taateleiden lisäksi takinaan makeutta ilman siirappia tai sokeria. Voi taas on korvattu kookosöljyllä, jonka terveellisyydestä ja hyödyistä voi olla montaa eri mieltä. Omalla kohdallani kookosöljy on kuitenkin käytössä päivittäin ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Joulupiparit

400g kuivattuja taateleita
2 kananmunaa
0,5dl kookosöljyä
3dl kookosjauhoja
4tl piparkakkumaustetta
2tl ruokasoodaa

IMG_8944

Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Voit halutessasi liottaa taateleita vedessä ennen soseuttamista, jotta taikinasta saa helpommin tasaisempaa. Lisää kananmunat ja kookosöljy taateleiden joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan. Nosta valmis taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leivo taikina pipareiksi ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 minuuttia.

IMG_8945

Piparin tuoksuista joulun odotusta!
♥Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *