Hae
Carita Pesonen

Jouluhössötys♥

Aikaiset aamut, myöhäiset treenit, lyhyet yöunet ja pitkät työpäivät – tervetuloa väsymys, stressi ja kiire. Salaa mielessäni toivon ajan vierähtävän nopeasti, sillä 29 yötä ja on vihdoin JOULU. Jouluna voi heittää hyvästit kiireille ja pysähtyä nauttimaan pienistä asioista ja yhdessäolosta perheen parissa.

Marraskuu alkaa olla lopuillaan, joten nyt on aika aloittaa jouluhössötys myös täällä blogin puolella. Oon ihan super jouluihminen ja niin täynnä hyvää joulumieltä että siitä riittäisi varmasti jakaa muille sitä tarvitseville. Voisin päivittäin kuunnella joululauluja kyllästymättä, paistaa loputtomasti joulutorttuja, nauttia iltaisin kupin kuumaa glögiä ja suunnitella meidän perheen joulua. Onko meidän joulu punainen vai valkoinen? Minkälainen joulukuusi? Perinteinen aito ja vihreä vai valkoinen tekokuusi? Mitä herkkuja joulumenu sisältää? Kauppojen hyllyt ovat täynnä joulukoristeita, aikakauslehdet pullollaan joululahjavinkkejä, herkullisia jouluisia reseptejä, vinkkejä sressittömään jouluun sekä ideoita täydellisen joulutunnelman luomiseen.

IMG_8392

Mitä joulu minulle merkitsee? Tärkeintä joulussa on se että silloin on aikaa, eikä tarvitse kiirehtiä mihinkään tai mennä tarkan aikataulun mukaan. Voi hetkeksi unohtaa kiireen joka on liian tuttua arjen keskellä. Perinteet jouluun tulevat jo pitkältä lapsuudesta, muistan jo niiltä ajoilta suuret määrät lahjoja, herkkuja notkuvat ruokapöydät, kauniin koristellun joulukuusen ja perheen yhdessä nauttimassa tästä kaikesta. Olen hyvin ehdoton tiettyjen perinteiden suhteen enkä voisi kuvitella viettäväni joulua ilman omaa perhettä ja kahta karva kuonoa.

Lahjapaperin rapinaa ja piparin tuoksua. Tärkeämpi kuin valtava lahjapino, on ehdottomasti antamisen ilo. Jos joulufiilis on hukassa se täytyy vain itse luoda. Suurin osa siitä on omasta suhtautumisesta ja ajatuksista kiinni. Oli täällä etelässä jouluna lunta tai ei meillä on silti luvassa täydellinen joulu, koska aion luoda sen omassa mielessäni.

IMG_8387

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa viettää joulua. Onko jotkut muutkin jo aloittaneet tämän jouluhössötyksen? Oikein ihanaa joulun odotusta!

♥Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *