Hae
Carita Pesonen

Kahden ainesosan suklaakakku

Voisiko leipominen enää tämän helpommaksi mennä – vastaus on ehdottomasti ei. Tämän ohjeen suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa vain kahdesta ainesosasta. Kaiken lisäksi se on kuohkea, suklainen ja gluteeniton. Kakku valmistuu ainoastaan kananmunista ja nutellasta, joten maku on myös hennon pähkinäinen.

Tästä ohjeesta on useita erilaisia versioita netti pullollaan. Löytämässäni alkuperäisessä amerikkalaisohjeessa kakku valmistetaan erottelematta kananmunan keltuaisia ja valkuaisia toisistaan. Mielestäni alkuperäinen ohje kuulosti aivan liian helpolta ja uskon kuohkeamman lopputuloksen syntyvän erottelemalla valkuaiset ja vatkaamalla ne erikseen kovaksi vaahdoksi. Jos kuitenkin kananmunan valkuaisten ja keltuaisten erottelu kuulostaa liian haastavalta, voi toki palata alkuperäiseen ohjeeseen.

Kahden ainesosan suklaakakku

5 kananmunaa
1 prk (350g) nutellaa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Erottele huolellisesti kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja nutella toisessa kulhossa tasaiseksi massaksi. Nostele valkuaisvaahto neljässä osassa nutellaseoksen joukkoon. Älä vatkaa tai sekoita taikinaa, jotta kuohkeus säilyy. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Tällä paistoajalla lopputulos on hieman ”mutakakkumainen” eli tahmea, joten halutessasi kakusta kypsemmän pidennä paistoaikaa hieman. Laita valmis kakku vielä tekeytymään jääkaappiin yön yli.

kakku

Suklaista viikkoa!
♥Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *