Hae
Carita Pesonen

Where life begins and love never ends…

Rakkautta, perhettä, ruokaa ja yhdessäoloa – just a great sunday. Perhe on mulle yksi tärkeimpiä asioita elämässä ja mielestäni on tärkeää viettää paljon aikaa rakkaimpien ihmisten parissa. Se että oliko kyseessä isänpäivä vai ihan tavallinen sunnuntai, vietettäisiin varmasti joka tapauksessa aikaa yhdessä – erona ainoastaan että saatiin tänään nauttia täydellinen päivällinen isän valmistamana, joka muuten rakastaa ruoanlaittoa ja tekee myös maailman parasta ruokaa.

AE28EF15-3CDA-48C7-9B06-74097C95D3E3

Kampasimpukoita & hunajameloni-avokado salsa

Aurajuustoperunat, rakuunaporkkanat & savustettu pulled pork

Aurajuustoperunat, rakuunaporkkanat & savustettu pulled pork

Isänpäivän kunniaksi päätin leipoa meidän perheen pöytään juustokakun kruunaamaan täydellisen perhepäivällisen. Ensimmäisenä ajatuksena oli valmistaa jonkinlainen raakakakku, mutta päädyin kuitenkin päärynäiseen valkosuklaajuustokakkuun.

Kakusta saa tehtyä myös hieman kevyemmän version käyttämällä kevyt tuorejuustoa, joissa on yleensä puolet vähemmän rasvaa kuin tavallisissa. Jogurtista on myös mahdollista käyttää halutessaan kevyempi vaihtehto, joka on makeutettu sokerin sijaan esim. stevialla

Päärynäinen valkosuklaajuustokakku

Pohja:

1pss (175g) Fazer keksimurua
100g voita

Täyte:

600g Maustamatonta tuorejuustoa
300g päärynä jogurttia
6 kpl liivatelehtä
30g sokeria
100g valkosuklaata

Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Peitä irtopohjavuoan (28 cm) pohja sopivan kokoisella leivinpaperilla. Painele seos tasaisesti leivinpaperin päälle vuokaan. Sulata valkosuklaa pienellä teholla mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään vatkaimella. Mittaa kattilaan 1,5dl kylmää vettä ja anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan sokeri ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liivate ja sokeri ovat liuenneet. Poista kattila liedeltä ja lisää tuorejuusto-seoksen joukkoon. Lisää vielä suklaa ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

8D7E2ECC-53E8-4233-9BD9-DBA13F368CB2

Hyvää isänpäivää kaikille iseille. Erityisesti sille maailman parhaalle – omalle isälle!
-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *