Hae
Carita Pesonen

Zoats – joko olet kokeillut?

Ihanaa huomenta kaikille!

Ootko jo törmännyt trendiherkkuun zoats (zucchini oats) eli meille tunnetummin kesäkurpitsapuuroon. Mulle puuro on ehdottomasti se jokapäiväinen aamiainen ja tykkään mielelläni mixata aamupuuroa sekä tutustua uusiin makuelämyksiin. Mun ensimmäiset ajatukset tästä ”trendiherkusta” eivät olleet niin kovin odottavaiset, mutta onneksi päätin kokeilla. Mikä huikee yllätys, tää on oikeesti hyvää!

Puuro syntyy helposti lisäämällä tavallisen kaurapuuron sekaan hienoa kesäkurpitsa raastetta. Kesäkurpitsalla saadaan puuron rakenteesta kermainen ja täyteläinen. Kesäkurpitsa on kevyt vaihtoehto lisätä puuroon sillä siinä on vain n.16 kcal / 100g, tehden aamiaisesta terveellisen, hyvin kuitupitoisen ja täyttävämmän annoksen. Kesäkurpitsan sanotaan poistavan tehokaasti kuona-aineita elimistöstä sekä edistävän ruoansulatusta. Se on myös hyvä kuidun lähde, sisältää vitamiineja ja hemmottelee vatsaa sekä suolistoa.

Zoats – Kesäkurpitsapuuro

1dl kaurahiutaleita
2,5dl kookos-mantelimaito/makeuttamaton mantelimaito
1,5 dl kesäkurpitsaa raasteena
ripaus mausteita (suolaa ja kanelia)

IMG_6755

Keitä puuro kiehuvaksi kattilassa ja lisää raastettu kesäkurpitsa. Keitä ”kypsäksi” (muutama minuutti) puuro on valmista kun nestettä on haihtunut omasta mielestä sopivasti, riippuen siitä millaisen rakenteen puuroon haluaa. Lisää mausteet ja nauti! Niin nopeaa ja helppoa, tässä yksi hyvä vaihtoehto hieman erilaisesta aamupuurosta. Nesteenä voi käyttää ihan tavallista maitoa, erilaisia mantelimaitoja tai vaihtoehtoisesti korvata kokonaan vedellä.

DAB358E2-4937-4DE2-BA86-22ADA8E62876

Lisäksi vielä 100g raejuustoa, puolikas banaani ja 8g kylmäpuristettua kookosöljyä. Bon appetit!

-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *