Hae
Carita Pesonen

Fitness Expon jälkeisiä ajatuksia – Positive mind. Positive vibes. Positive life.

Viime viikonloppua vietin Nordic Fitness Expon messu hulinoissa ja ensimmäistä kertaa käytiin seuraamassa sunnuntain bikini fitness-kisoja. Edellis vuoteen verrattuna laajempi ja monipuolisempi messualue täynnä treenivaatteita, superfoodeja, lisäravinteita ja paljon kaikkea muuta treenaamiseen sekä hyvinvointiin liittyvää – arvatkaa vaan kuinka paljon kivoja juttuja tarttui mukaan?

950CF7F6-E400-48B4-B2B7-52A770329FFE

Oli mielenkiintoista ensimmäistä kertaa päästä seuraamaan fitness-kisoja katsomosta. Mun käsitys ja arvostus lajia kohtaan nousi entisestää. Ihan käsittämättömän hienoa miten tavoitteellisesti ja määrätietoisesti tehdään töitä omien unelmien saavuttamiseksi. Kaikki se itsekuri ja kurinalaisuus mitä lajilta vaaditaan, pelkkä paremman peilikuvan tavoittelu tuskin motivoi riittävästi ainakaan lavalle asti, eiköhän taustalle vaadita todellista intohimoa lajia sekä treenaamista kohtaan.

Fitness buumi on suosittua vielä tällä hetkellä – terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja mahdollisimman rasvaton vartalo on monen nuoren naisen kauneusihanne ja tavoite tänä päivänä. Treenaamiseen ei pitäisi vaikuttaa se että onko fitness tällä hetkellä muodissa vai ei. Tärkeää on se että jokainen saa tehdä sitä mistä pitää ja syyt siihen ovat niin sanotusti ”oikeat”.

Fitness herättää paljon keskustelua sekä puolesta että vastaan, erityisesti näin kisaviikonlopun jälkeen netti ja some on täynnä niin positiivisia kuin negatiivisia kirjoituksia lajista. Missään nimessä ei ole sitä yhtä ja oikeaa näkökulmaa ottaa kantaa asiaan. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen mutta tarvitseeko niitä negatiivisia ajatuksia aina tuoda julki niin voimakkaasti torjuen ja moittien toisten valintoja. Jokaisella on mahdollisuus tehdä omat valintansa eikä niiden pitäisi vaikuttaa kenenkään muun elämään häiritsevästi. Välillä kuitenkin ihmetyttää kuinka ihmisiä puhuttaa ja ärsyttää muiden elämäntavat ja tekemiset.

44F714E3-E4D1-46FD-9AD7-9EE56FE8BC88

Itse urheilen oman terveyden ja treenin jälkeisen hyvän olon saavuttamiseksi, koska oikeasti nautin siitä hyvästä fiiliksestä minkä tehokas treeni tuottaa. Myönnän olevani monessa asiassa melko pinnallinen ihminen mutta se että raahaisin itseni salille pelkästään paremman ja sporttisemman ulkonäön tavoittelemiseksi nauttimatta liikunnasta kuulostaa melko vastenmieliseltä.

Haastan mielelläni itseäni mutta yksin treenatessa helposti tulee jämähdettyä sinne niin sanotulle mukavuusalueelle. Onneksi lähes aina käydään yhdessä mun siskon kanssa salilla jolloin mukana on hyvä treenikaveri ja tsemppari. Luonteeltaan ollaan molemmat hyvin kilpailuhenkisiä joten kahdestaa saadaan paljon enemmän treeniin tehoa.

IMG_7195

DA196D46-4623-4308-8055-CB1627D3A6E2

Viimeiset pari viikkoa oon levännyt ja pitänyt taukoa treenaamisesta sillä muhun iski kauhea syysflunssa. Työpäivien jälkeen kotisohva ja lepo on kuulostanut fiksuimmalta vaihtoehdolta vaikka mieli tekisi kuntosalille niin järki sanoo että nyt on parempi levätä. En malta odottaa että saan tämän taudin kokonaan paranneltua ja pääsen taas treenaamaan – treenikuumetta on ollut havaittavissa ja sain expoilta paljon lisää motivaatiota.

A negative mind will never give you a positive life
-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *