Hae
Carita Pesonen

Helppo herkku proteiinipatukasta

Viime aikoina oon törmännyt usean kerran sosiaalisessa mediassa kuvaan herkullisesta omenaruususta, joka on tunnettu leivonnainen ympäri maailmaa. Makeanhimon onnistuu taltuttamaan terveellisemminkin joten ajattelin kokeilla tehdä tästä ihanasta herkusta terveellisemmän vaihtoehdon käyttämällä voitaikinan sijasta pohjana Quest bar -proteiinipatukkaa.

Quest bar on laadukkaista raaka-aineista valmistettu proteiinipatukka ja ehdottomasti parhaimpia proteiinipatukoita joita olen maistanut. Ravintoarvoiltaan hyvä patukka ilman ylimääräisiä ja turhia ainesosia. Patukat ovat runsas proteiinisia (20g), gluteenittomia ja eivät sisällä lisättyä sokeria. Koostumukseltaan taikinamainen patukka maistuu välipalana niin sellaisenaan kuin mikrossa lämmitettynä. Hinta on korkeampi kuin monilla muilla proteiinipatukoilla mutta laadusta maksaa mielummin vaikka hieman enemmän. Tänä päivänä saatavuus on myös parantunut sillä näitä löytää lähes jokaisesta luontaistuotekaupasta sekä useimmista ruokakaupoista. Makuvaihtoehtoja on myös saatavilla useita, joista itse käytin ohjeessa Chocolate chip cookie dough – suklaakeksitaikinan makuista proteiinipatukkaa. Cinnamon Roll ja Apple Pie olisivat varmasti myös täydellinen valinta omenaruusuihin.

Quest bar omenaruusut (2kpl)

1kpl Quest bar -proteiinipatukka
1 pieni punainen omena
2rkl sitruunamehua
n. 4rkl omenasosetta (omena piltti)
kanelia

Mittaa sitruunamehu valmiiksi mikron kestävään kulhoon. Lisää ohuiksi pilkotut omenat (noin 2mm) sitruunamehun joukkoon ja kääntele omenat kauttaaltaan etteivät ne pääse tummumaan. Kuumenna omenoita mikrossa täydellä teholla noin 1,5 minuuttia. Kääntele välillä ja tarkista omenoiden pehmeys, viipaloidut omenat ovat valmiita kun niitä pystyy taivuttamaan ja muotoilemaan. Lämmitä proteiinipatukkaa hetki mikrossa, jotta se on helpompi kaulia ohueksi levyksi. Leikkaa levy keskeltä kahtia, jotta sinulla on kaksi suorakaiteen muotoista pohjaa käytettävissä.

IMG_7079

Lisää lämpimän pohjan päälle haluamasi määrä omenasosetta ja asettele omenat pohjan yläreunaan, ripottele päällä hieman kanelia ja käännä pohjan alareuna omena viipaleiden päälle. Älä anna pohjan jäähtyä liikaa, sillä se on helpompi rullata lämpimänä. Rullaa ruusuksi ja asettele muffinivuokaan.

IMG_7080

IMG_7082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Nauti lämpimänä! Tätä leivosta voi nauttia hyvällä omallatunnolla kun makeanhimo iskee. Kaiken lisäksi sen valmistaminen on hyvin helppoa ja nopeaa.

IMG_7083

 Ihania herkkuhetkiä!

-Carita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *